På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fredagens alla nya aktierekar

Börs Kambi och Actic finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

DNB Markets sänker riktkursen för Actic till 23 kronor från 30 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien backade nästan 5 procent efter bolagets delårsrapport på torsdagen och på fredagen har den inlett handeln med att gå ned ytterligare nästan 4 procent.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Norsk Hydro till behåll från köp. Riktkursen minskas till 30 från 40 norska kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Elekta till 143 kronor från 122 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Elektas aktie stängde på kursnivån 125:95 kronor på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Norwegian till behåll från köp. Riktkursen sänks till 31 från 70 norska kronor. Det skriver Bloomberg News. Aktien i flygbolaget stängde på 33:20 kronor på torsdagen och aktien har fallit med 67 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Elekta till 170 kronor från 165 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Elekta backade 3,3 procent till 125:95 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Enligt Pareto utgör kursnedgången en "bra investeringsmöjlighet".

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Kambi till 210 kronor från 172 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kambis aktie steg 14,6 procent på torsdagen sedan bolaget före öppning meddelat att det förlängt avtalet med Draftkings i USA.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -