Torsdagens alla nya aktierekar

Börs SAS och Hufvudstaden finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Alimak till behåll från köp. Riktkursen sänks till 135 från 175 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlades kring kursen 129 kronor på torsdagsförmiddagen.

UBS höjer sin rekommendation för Sandvik till neutral från sälj. Riktkursen sänks till 140 från 145 kronor. Det skriver Reuters. Sandvik-aktien stängde på kursen 139 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för B3 Consulting till behåll från köp. Riktkursen sänks till 52 från 83 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 48 kronor på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets tar upp bevakning av Adapteo med en köprekommendation och med riktkursen 130 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Adapteo, som knoppas av från finländska Cramo och noterades på Stockholmsbörsen tidigare i somras, är verksamt inom modulhus.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Coloplast till sälj från behåll. Riktkursen är 740 danska kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från köp. Det framgår av en analys

Pareto Securities sänker riktkursen för SAS till 16 kronor från 20 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto motiverar den sänkta riktkursen med pilotstrejken tidigare under året, men förväntar sig samtidigt att rörelseresultat kommer att hamna i linje med tidigare prognos för det tredje kvartalet. Rapporten presenteras den 27 augusti.På onsdagen stängde SAS-aktien på 12:30 kronor och är ned 40 procent sedan årsskiftet.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Alimak till köp från behåll. Riktkursen sänks dock till 145 från 155 kronor. Det framgår av Bloomberg. Alimak sjönk 3,4 procent till 129:60 kronor på onsdagen efter morgonens delårsrapport.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -