Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs Köp Arion Bank, sälj Industrivärden och vänta med Creades. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva som även inkluderar det köpråd på SCA som tidningens analystjänst Analys+ hade på onsdagen.

Köp Arion Bank

"Även om isländsk konjunktur kan fälla aktien ur Affärsvärldens korta tolvmånadersperspektiv, så väger långsiktig avkastningspotential över konjunkturrisker när Arion är lågt värderad mot låg lönsamhetsribba och har överskottskapital på hög", skriver Affärsvärlden och tillägger att med två till tre gånger högre bruttosoliditet än nordiska storbankskolleger så har Arion trovärdiga muskler bakom ambitionerna att överföra överskottsmedel till aktieägarna.

Sälj Industrivärden

"Industrivärden vill ta långsiktigt industriellt ansvar i sina storbolag. Hedervärt, men det kan dröja länge innan tänket eventuellt ger mervärde till avkastningen snarare än bromsar. Nu är det återigen säljläge på låg rabatt och stor cyklisk nedsida".

Vänta Creades

"Creades onoterade tillväxtbolagsstrategi har fram- tiden framför sig. På kort sikt är förutsättningarna dock tuffa för att det ska bli bättre än vad placerarna redan hoppas på".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -