Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Catena Media och Humana finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Pareto Securities har sänkt riktkursen för B3 Consulting med drygt 14 procent inför IT-konsultens halvårsrapport.

Riktkursen dras ned till 72 kronor från tidigare 84 kronor samtidigt som köprekommendationen emellertid kvarstår, enligt analys från Pareto Securities.

Analysfirman tror att B3:s rapport för det andra kvartalet, som väntas den 21 augusti, kommer att bli åt det svagare hållet ("softer quarter").

"Vi har observerat att de andra IT-konsultbolagen har rapporterat ett svagare andra kvartal 2019 och vi tror inte att B3:s siffror kommer att vara annorlunda", skriver Pareto.

B3 Consulting stängde på 60:20 kronor på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen sänks till 57 från 62 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Humana stängde på 45:45 kronor på måndagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Catena Media till behåll från köp. Riktkursen sänks till 50 från 71 kronor. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Catena Media till 80 kronor från 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Catena Media till 95 kronor från 105 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Catena Media föll nära 17 procent till 43:36 på måndagen efter bolagets rapport för det andra kvartalet. ABG inledde sin bevakning av Catena Media i juni i år och satte då rekommendation till köp och riktkursen till 105 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -