Här har det gjorts mest insiderköp

Börs I de tio småbolagsaktier med störst insiderköp under det senaste halvåret har det nettohandlats aktier för nära 400 miljoner kronor.

Störst nettoköp har gjorts i bygg- och industriholdingbolaget Bergman & Beving. Här har insiders under det senaste halvåret tankat aktier för sammanlagt 103 miljoner kronor, enligt statistik från Holdings.

Sammantaget har elva affärer gjorts av totalt fyra insiders. De klart största köpen har gjorts av styrelseledamoten Anders Börjesson och Tisenhult-Gruppen.

De är också näst största ägare i bolaget med 9,3 procent av aktierna. Största ägare i Bergman & Beving är fondbolaget Robur med 10,8 procent av aktierna.

Även vd Pontus Boman och ekonomichefen Peter Schön har köpt aktier under de senaste månaderna. Än så länge har köpen dock inte renderat i positiv avkastning.

Hittills i år är Bergman & Bevingaktien upp knappt 7 procent.

På andra plats över bolagen med störst nettoinsiderköp under det senaste halvåret hamnar verkstadsgrossisten Bufab.

Här är det en enda affär gjord av storägaren Liljedahlsgruppen som ligger bakom. I slutet av februari ökade de på sitt innehav med aktier motsvarande 75 miljoner kronor.  

Liljedahlsgruppen äger närmare 29 procent av Bufab och är därmed största ägaren. Näst störst är fondbolaget Lannebo fonder följt av Didner och Gerge.

Under 2019 har Bufabaktien stigit med cirka 12 procent.

På tredje plats över största nettoinsiderköpen bland svenska medel- och småbolag hamnar bilkedjan Bilia. Insiders i bolaget har nettoköpt aktier för drygt 60 miljoner kronor under det senaste halvåret.

Totalt har tio köp gjorts. Bakom köpen står fem personer. Bakom köpen står bland andra styrelseordföranden Mats Qviberg som den 29 april köpte 100 000 aktier.

Mats Qviberg äger drygt 5 procent av bolaget. Det gör honom till den näst största ägaren efter investmentbolaget Öresund.

Biliaaktien har hittills i år backat knappt 7 procent.

Andra medel- och småbolagsaktier med stora insiderköp är balkongbolaget Balco, investmentbolaget Vostok New Ventures, industrikoncernen Midway, Scandic Hotel, fordonsåterförsäljaren Ferronordic, it-konsulten Ework och vårdbolaget Medicover.

Följ mig på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Aktie Antal köp 6 mån Antal köpare Nettoköp MSEK

Bergman & Beving

11 4 103
Bufab 1 1 75
Bilia 10 5 61
Balco Group 7 4 45
Vostok New Ventures 11 7 31
Midway Holding 5 3 18
Scandic Hotels Group 16 6 16
Ferronordic 14 9 16
Ework Group 2 1 14
Medicover 3 2 10
       
Källa: Holdings      

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -