Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är tidningens Börsveckans nya aktierekommendationer.

Börsveckan råder till köp i Mentice, norska Contextvision och står fast vid sina köprekommendationer i CAG, Beijer Electronics och Byggpartner. För Handicare sänks emellertid rådet till avvakta i det första numret av tidningen efter sommaruppehållet.

Värderingen av medicinteknikbolaget Mentice, som utvecklar system för kirurgiska simuleringar, är vid en jämförelse med andra snabbväxande medicinteknikbolag i linje med snittet. Mentice har dock goda chanser att visa en högre tillväxttakt de kommande åren vilket även lär ge rejäl hävstång i rörelsevinsten, menar tidningen och råder till köp.

Även norska Contextvision, som är verksamt inom bildgivande undersökningar i vården, ges en köprekommendation. Värderingen är inte låg, men Börsveckan ser en hög potential inom området patologi.

Vidare upprepas köprådet för IT-konsulten CAG. Enligt Börsveckan bör aktien kunna stiga uppåt 100-lappen om tillväxttakten skulle komma upp under hösten.

Avseende Beijer Electronics ställer sig Börsveckan frågan om bolagets svacka är tillfällig. Skulle rapporten för det tredje kvartalet visa att det andra kvartalet var ett "mellankvartal" som ledningen lyfter fram, är det inte orimligt om Bele kan hitta tillbaka till nivåer kring 55-60 kronor, menar tidningen som rekommenderar köp.

För den First North-listade byggfirman Byggpartner upprepas rådet köp av tidningen, efter bolagets halvårsrapport.

Köprådet består även för investmentbolaget Vostok New Ventures (VNV) och Vostok Emerging Finance (Vemf), som framförallt investerar i fintech-bolag.

Rekommendationen för vårdhjälpmedelsbolaget Handicare sänks däremot till avvakta, från tidigare köp. Efter en tid med svag tillväxt och lönsamhet ser det nu ut att gå åt rätt håll för Handicare, men tillväxten pressas av en negativ utveckling i Nordamerika och skuldsättningen är hög, anser Börsveckan.

E-handelslösningsbolaget Litium får rådet avvakta. Efter den senaste tidens kraftiga kursuppgång behöver man inte kasta sig in i aktien, menar Börsveckan som gärna vill se att lönsamhetstrenden går åt rätt håll innan ett köpråd kan övervägas.

För Bredband2 står Börsveckan och väger mellan köp och neutral. Det är i synnerhet den sjunkande bruttomarginalen som skapar en viss oro, menar tidningen som väljer att stå vid sidlinjen tills vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -