Storytel: Högre tillväxt större förlust

Rapport Storytel spår fortfarande att bolagets streamingintäkter kommer att växa med 36-41 procent helåret 2019.

Ljudboksföretaget Storytel redovisar ett resultat efter skatt på -66,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-64,4). Ebitda-resultatet var -78,6 miljoner kronor i det andra kvartalet (-44,1). Nettoomsättningen för hela koncernen uppgick till 414 miljoner kronor (344).

Storytel spår fortfarande att bolagets streamingintäkter kommer att växa med 36-41 procent helåret 2019, men nu med tillägget att bolaget förväntar sig att komma in i den högre delen av intervallet "tack vare stark tillväxt och ökad arpu".

Det framgår av rapporten för det andra kvartalet.

Samtidigt spår Storytel att ebitda-marginalen för helåret 2019 kommer att bli cirka -16 procent. Här var tidigare bedömning 14-16 procent. Bolaget hänvisar här till "investeringar i marknadsföring" för att nå tillväxtmålet.

Med blickarna på innevarande tredje kvartalet konstaterar Storytel att det brukar vara det starkaste kvartalet i fråga om tillväxt och årets tredje kvartal ser inte att vara ett undantag, enligt formulering från rapporten. Storytel spår en ökning av antalet abonnenter med 117.500 under det tredje kvartalet, 62.800 i Norden och 54.700 stycken utanför de nordiska marknaderna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -