Risk för kursfall i Servicenow

Aktiekommentar Mjukvarubolaget Servicenow, med fokus på it och effektivisering av interna processer, förväntas falla när USA-börsen öppnar i eftermiddag. Anledningen är bolagets senaste kvartalsrapport, som nådde marknaden sent igår kväll. Resultaten är det dock inget fel på.

Kanske har Servicenow:s värdering nu vuxit till ett problem för delar av investerarkollektivet. Aktien handlas till en P/S-multipel närmare 16 för 2019, vilket är en premiumvärdering jämt andra starka stjärnor på SaaS-himlen. Tillexempel Adobe handlas till 13-14 gånger försäljningen. Servicenow-aktien har också varit en bättre investering. Bara i år har aktien stigit 60 procent i värde.

Sett till absoluta tal finns få anmärkningar att göra på rapporten. Bolaget har efter kvartalet 766 kunder med ett transaktionsvärde över 1 miljon dollar årligen. Det är en ökning med 33 procent, år mot år. Tio federala kunder har ett transaktionsvärde större än 10 miljoner dollar vardera. 

Bolagets egen guidning var återkommande intäkter på mellan 836-841 miljoner dollar i kvartalet. När rapporten rullade in hade intäkterna stannat vid 834 miljoner dollar. Intäkterna var dock marginellt högre än analytikernas konsensus (832,4 miljoner dollar)

Fortsatt har bolaget en oförskämt låg churn, och 98 procent av kunderna har valt att förnya sina mjukvaruprenumerationer. 

Utsikterna framåt är fortsatt starka. I år spås en omsättning på 3,45 miljarder dollar, en ökning mot föregående år på 32 procent. Året därefter spås en intäktsökning på närmare 29 procent. 

Enligt Marketscreener så gör Servicenow nätt och jämt ett positivt resultat under 2019. Vinsten stiger sedan till 45 cent per aktie under 2020 och till 1,12 dollar per aktie år 2021. 

För långsiktiga investerare bör ett eventuellt nedställ i aktien vara ett köpläge, om nu värderingen inte avskräcker allt för mycket.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -