Evolution stiger

Q2 Urstark rapport från Evolution Gaming, väldigt bra mottagande för nya spelen - Stefan Olofsson, Sensor Fonder (Finwire)

Live kasinoutvecklaren Evolution Gaming presenterade under morgonen en urstark kvartalsrapport, menar Sensor-förvaltaren Stefan Olofsson. 

"Evolution presenterade en ny urstark rapport idag, inte minst på marginalsidan. De nya spelen som bolaget nyligen lanserat verkar fått ett extremt bra mottagande både hos spelare och operatörer", uppger förvaltaren i en kommentar. 

Han nämner med hänvisning till bolagets vd att de nya spelen öppnar inte bara upp nya kundgrupper, utan att de är även mindre personalintensiva än de mer traditionella spelen. Det medför stigande marginaler.

"De nya spelen är ju dessutom nyligen lanserade så det känns som det finns mycket mer uppsida kvar att få ut av de spelen", förklarar Olofsson. 

Evolution Gamings nettoomsättning i det andra kvartalet steg till 85,7 miljoner euro (59,3), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 85 miljoner euro. Ebitda-resultat blev 42,7 miljoner euro (26,2), väntat var 39 miljoner euro, med en ebitda-marginal på 49,8 procent (44,2). 

Evolution Gaming var det näst största innehavet i Sensor Sverige Select vid utgången av juni, med en portföljvikt som löd 5,8 procent. Sedan årsskiftet har innehavet sakta rört sig uppåt mot toppen i innehavslistan, enligt analystjänsten Morningstar. 

Aktien är inför dagens börsöppning upp drygt 93 procent i år.

Carl Becht

carl.becht@finwire.se

Nyhetsbyrån Finwire

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -