Autoliv sänker prognosen

Q2 Bilsäkerhetsföretaget Autoliv spår nu att den organiska försäljningstillväxten helåret 2019 kommer att ligga i intervallet 1-3 procent. Den tidigare bedömningen var en organisk försäljningstillväxt om 5 procent.

Bolaget spår samtidigt att den totala försäljningsökningen, inklusive valutaförändringar, ska bli -1 till +1 procent, att jämföra med den tidigare bedömningen om en uppgång på cirka +3 procent. Det framgår av rapporten för det andra kvartalet.

Enligt en prognossammanställning utförd av Infront Data räknade sex analytiker inför rapporten i genomsnitt med att den organiska tillväxten för helåret skulle uppgå till 3,8 procent.

Autoliv tror nu att den justerade rörelsemarginalen för helåret 2019 förväntas bli 9,0-9,5 procent, en sänkning från cirka 10,5 procent. Här trodde tio analytiker i snitt på 9,7 procent, enligt Infront Data.

Bolaget spår vidare att det operativa kassaflödet för 2019, exklusive engångsposter, kommer att ligga inom intervallet 700-800 miljoner dollar.

Här var tidigare bedömning att det skulle bli högre än 2018 då den det var cirka 810 miljoner dollar.

Autoliv skriver i rapporten att utsikter för tillväxt och den justerade marginalen återspeglar "den fortsatt höga nivån av osäkerhet" på fordonsmarknaden och att utsikterna är baserade på antagandet att den globala bilproduktionen minskar med 4-6 procent under 2019 i förhållande till 2018.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -