Billerud: resultat över förväntan

Q2 Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs rörelseresultatet uppgick till 194 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 3,1 procent för det andra kvartalet 2019. Det framgår av halvårsrapporten.

Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 174 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 2,7 procent.

Det justerade rörelseresultatet blev 154 miljoner kronor och den justerade rörelsemarginalen uppgick till 2,4 procent. Här uppgick analytikernas prognoser i snitt till 229 miljoner kronor respektive 3,5 procent.

Justerat ebitda-resultat blev 539 miljoner kronor, här var väntat 651 miljoner kronor.

Resultat före skatt blev 244 miljoner kronor för det andra kvartalet. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med ett resultat före skatt på 119 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 6.293 miljoner kronor för perioden. Snittestimatet låg här på 6.491 miljoner kronor.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -