På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Gör som miljonärerna – investera i fastighetslån

ANNONS Stabil avkastning och en förhållandevis låg risk. Det är inte konstigt att många av världens rikaste väljer att investera en stor del av sina förmögenheter i just fastighetsprojekt.

Som alla investeringar finns det risker med att investera i fastigheter, men fastighetsinvesteringar har också en mängd fördelar som gör att många, och inte minst de förmögna, dras till dem. Med grundlig research och en långsiktig horisont är fastigheter därför ofta en bra investering. Det här är några av de saker som talar för fastighetsinvesteringar:

Stabil avkastning: En av de stora fördelarna är att fastigheter kan ge en stabil och förutsägbar avkastning i form av hyror, vilket innebär ett tryggt och passivt kassaflöde. Som investeringsform är fastigheter även relativt lätta att sätta sig in i, räkna på och förstå.

Riskjusterad avkastning: Ännu en fördel med fastighetsinvesteringar har att göra med den riskjusterade avkastningen. Fastigheter innebär, generellt sett, inte samma typ av risk som aktier samtidigt som de genererar en högre avkastning än ”tryggare” investeringsformer som obligationer och statsskuldväxlar.

• Bostadsbristen: Den svenska bostadsbristen utgör ett annat skäl för att se positivt på fastighetsinvesteringar i framförallt bostadsfastigheter. Enligt boverkets senaste rapport behövs 600 000 stycken bostäder färdigställas i Sverige innan 2025.

• Framtidstro: Historiskt har fastigheter visat sig vara en mycket god investering och intresset för den svenska fastighetsmarknaden är stort bland utländska aktörer. Enligt Datchas rapport har det utländska kapitalet in flödat in på marknaden under första halvan av 2019 och tilltron till framtiden är fortsatt stark.

Varför investerar då inte alla i fastigheter?

En stor anledning till att fastighetsinvesteringar, traditionellt sett, varit något som de förmögna ägnat sig åt är de höga trösklarna. Det krävs nämligen en ganska stor kontantinsats för att köpa fastigheter och vid investeringar i fastighetsfonder försvinner en stor del av din investering i avgifter samtidigt som du tappar kontrollen över vilka fastigheter som du investerar i.

Tessin erbjuder en lösning på detta dilemma. Genom crowdlending kan privata sparare låna ut pengar till fastighetsutvecklare i behov av kapital, på samma sätt som banken gör. Med en minsta insats om 30 000 – 50 000 kronor per projekt kan man enkelt bygga en diversifierad fastighetsportfölj. På plattformen finns investeringsmöjligheter inom olika kategorier som förvärv, nybyggnation, renovering och förädling.

Är du intresserad av att investera i olika typer av fastighetsprojekt? Skapa ett konto på Tessin.com och bli uppdaterad med nya investeringsmöjligheter varje vecka!

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -