Dagens nya aktierekar

Aktier Köp medicinteknikbolaget men avvakta i fastighetsbjässen. Det är några av tisdagens färska aktierekommendationer.

Pareto inleder bevakning av medicinteknikbolaget Irras med en köprekommendation och en riktkurs på 40 kronor per aktie.

Det framgår av en analys daterad den 25 juni.

Paretos riktkurs innebär en kurspotential på 68 procent jämfört med måndagens stängningskurs om 23:80 kronor.

Under tredje kvartalet förväntar sig Pareto att Irras produkt Irraflow får en CE-märkning.

Analyshusets modell över diskonterade kassaflöden indikerar ett värde på 29 kronor per aktie om Irras når upp till sina finansiella mål 2021 med en försäljning överstigande 275 miljoner kronor och en bruttomarginal på över 72 procent med ett positivt kassaflöde i det fjärde kvartalet 2021.

Med en värdering utifrån en konkurrentgrupp ser Pareto en kurspotential på 70 kronor per aktie, 194 procent över måndagens stängningskurs.

_________________________

DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 138 från 130 kronor.

_________________________

Inbromsning på de viktiga marknaderna i Storbritannien och Sverige har tyngt inledningen av 2019 för Leo Vegas, men nu är det värsta över.

Det skriver DNB Markets i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer banken sin riktkurs till 51 från tidigare 47 kronor, samtidigt som köprekommendationen upprepas.

"Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras", skriver DNB i analysen.

Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

Att konkurrenten Global Gaming i förra veckan förlorade licensen i Sverige är också något som kan komma att gynna bolaget.

"Vi är fortfarande i ett tidigt skede men situationen kan uppenbarligen gynna Leo Vegas (och sektorkollegor så som Betsson och Kindred) som vi anser driver sin verksamhet mer i linje med myndigheternas licenskrav", skriver DNB.

__________________________

Erik Penser Bank ser ett motiverat värde för mjukvaruföretaget Upsales på mellan 34 och 37 kronor per aktie.

Det framgår av en uppdragsanalys.

Det kan jämföras med kursen under tisdagen på 31 kronor.

Erik Penser skriver i analysen att bolaget har en "strukturell medvind" då marknaden för Saas-baserade CRM-system väntas växa med cirka 20 procent de kommande åren. Erik Penser lyfter bland annat fram att reglering, som exempelvis GDPR, är en anledning till den förväntade tillväxten.

"Bolaget visar dessutom starka operationella nyckeltal vilket gör att vi anser att det ska värderas i paritet med övriga svenska Saas-bolag, vilket indikerar ett motiverat värde om 34-37 kronor per aktie. Vi anser därför att det finns en hög potential i aktien till en medelhög risk", heter det i analysen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -