Trump, Iran och järnmalmspriser

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

TRUMP1: USA:s president Donald Trump bekräftade på fredagen att han med mycket kort varsel avbrutit en militär attack mot Iran. Enligt presidenten skulle antalet dödsoffer bli för högt för att stå i proportion till Irans nedskjutning av en amerikansk drönare. (Ekot-fre)

TRUMP2. Donald Trump sade i en intervju med NBC News att han inte har några planer på att starta ett krig mot Iran, och om det ändå skulle bli så kommer han att gå in i det fullt ut. (Ekot-lör)

TRUMP3. Donald Trump sade på lördagen att nya sanktioner mot Iran ska införas från och med måndagen, men han vill också förhandla för att få i gång den iranska ekonomin igen. (Ekot-sön)

PERSSON LÄMNAR ÖVER. Göran Perssons nya uppdrag som styrelseordförande i Swedbank gör att han har lämnat ifrån sig ordförandeklubban i egna bolaget Baven AB. (Di fre)

JÄRNMALMSPRIS OROAR. Stigande priser på järnmalm skapar problem för både järnmalms-och stålindustrin. "Det här är inte bra för våra kunder", säger LKAB:s marknadsdirektör Markus Petäjäniemi. (Di mån)

SMÅBOLAG VINNARE. Småbolag har agerat exportlok i Sverige och utlandsförsäljningen uppnår nya rekordnivåer. Mikrobolagen har nästan fördubblat sin export på fem år. (Di mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -