Trump, Iran och järnmalmspriser

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

TRUMP1: USA:s president Donald Trump bekräftade på fredagen att han med mycket kort varsel avbrutit en militär attack mot Iran. Enligt presidenten skulle antalet dödsoffer bli för högt för att stå i proportion till Irans nedskjutning av en amerikansk drönare. (Ekot-fre)

TRUMP2. Donald Trump sade i en intervju med NBC News att han inte har några planer på att starta ett krig mot Iran, och om det ändå skulle bli så kommer han att gå in i det fullt ut. (Ekot-lör)

TRUMP3. Donald Trump sade på lördagen att nya sanktioner mot Iran ska införas från och med måndagen, men han vill också förhandla för att få i gång den iranska ekonomin igen. (Ekot-sön)

PERSSON LÄMNAR ÖVER. Göran Perssons nya uppdrag som styrelseordförande i Swedbank gör att han har lämnat ifrån sig ordförandeklubban i egna bolaget Baven AB. (Di fre)

JÄRNMALMSPRIS OROAR. Stigande priser på järnmalm skapar problem för både järnmalms-och stålindustrin. "Det här är inte bra för våra kunder", säger LKAB:s marknadsdirektör Markus Petäjäniemi. (Di mån)

SMÅBOLAG VINNARE. Småbolag har agerat exportlok i Sverige och utlandsförsäljningen uppnår nya rekordnivåer. Mikrobolagen har nästan fördubblat sin export på fem år. (Di mån)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -