Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är de senaste aktierdåen från tidningen Börsveckan.

Köp CAG, John Mattsson och Duni. Även Ovzon får köpråd inom facket "högriskaktie". Vidare anses Vostok Emerging Finance vara fortsatt köpvärt. Men teckna inte Traton samt avvakta med JM och Bahnhof.

Det är råden i det nya numret av Börsveckan.

Konsultbolaget CAG, på First North, växer fint och har en bra lönsamhet. Med ev/ebit på runt 9,5 för 2020 handlas aktien med "en hygglig rabatt mot andra konsulter på börsen (med förvisso längre historik) samtidigt som vi ser goda förutsättningar till hög vinsttillväxt de kommande åren", skriver Börsveckan. Tidningen tycker att "aktien lockar" och den köper "en post till utdelningsportföljen".

Det nynoterade fastighetsbolaget John Mattson "lämpar sig väl i en långsiktig portfölj". Tidningen bedömer att substansrabatten kommer att vara omkring 5 procent vid årsskiftet och ger ett köpråd på 12 månaders sikt.

Konsumentproduktbolaget Duni bör kunna förbättra lönsamheten avsevärt från andra kvartalet och framåt sedan massapriset minskat tvåsiffrigt samtidigt som prishöjningar genomförts. Med ev/ebita-värdering på knappt 13 för 2020 och en ocyklisk profil samt en direktavkastning på 5 procent gör Duni till "ett bra val för den som tror på en sämre börs".

"Någon kursraket blir det antagligen inte men som ett defensivt inslag i portföljen håller vi Duni högre än andra defensiva aktier som exempelvis Axfood", skriver Börsveckan.

Investmentbolaget Vostok EF har flera "spännande portföljinnehav, inte minst i Brasilien inom fintech" samt handlas med "en saftig rabatt på en stor kassa". Aktien är således fortsatt köpvärd på nuvarande kursnivåer, anser tidningen.

Satellitoperatören Ovzon ska skicka upp en egen satellit och bli en fullt integrerad tjänsteleverantör. De operationella riskerna är höga eftersom att de hänger på den nya satelliten medan finansieringen ännu inte är helt slutförd. Men Börsveckan ser potentialen som "kittlande så i facket högriskaktie så blir det ett köpråd".

Bostadsutvecklaren JM är hett på börsen trots den svalare bygg- och bostadskonjunkturen. Sektorn är dock riskfylld och "det kan bli sämre innan det blir bättre". Börsveckan avvaktar då tidningen inte "riktigt vågar chansa på" att lönsamheten stiger för att motivera nuvarande värderingsmultiplar.

Bredbandsoperatören Bahnhof bommade för första gången på länge sin omsättningsprognos under 2018 medan detta år börjat sämre än väntat. Börsveckan befarar att tillväxttakten kommer att minska och ger rådet avvakta i nuläget.

Teckna inte heller Volkswagens börsnoteringserbjudande i lastbilsdivision Traton, som inkluderar Scania, utan avvakta "bättre lägen att köpa in aktien under året". Börsveckan anser att det breda intervallet om 22 procent i erbjudandet gör ekvationen lite krånglig.

"På 27 euro är Traton köpvärd. På 33 är det snudd på för dyrt. På 30 euro är det ganska rimligt värderat", skriver tidningen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -