Ståltrubbel, vågspel och risk för H&M-besvikelse

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

RISK FÖR BESVIKELSE. Karl-Johan Perssons tioårsjubileum som vd för H&M kan bli en besvikelse om det väntade trendbrottet uteblir och vinsten fortsätter att falla när halvårsrapporten presenteras, menar DI:s Richard Bråse. Han håller fast vid en riktkurs på 120 kronor per aktie. (DI)

DUBBLA STOLAR. Swedbank nya ordförande Göran Persson tänker sitta kvar i styrelsen för Ålandsbankens storägare, kan DI avslöja. Aktiespararna riktar skarp kritik mot beslutet. (DI)

VÅGSPEL. Altor ser sporthandeln som ett typexempel på en utbombad sektor där riskkapitalbolaget tror sig kunna vända utvecklingen, enligt vd Harald Mix. (DI)

DYSTERT FÖR STÅLET. Flera av stålkoncernen SSAB:s konkurrenter har vinstvarnat de senaste dagarna. "Utsikterna för det tredje kvartalet är svaga för SSAB:s Europadivision", säger Ola Södermark, analytiker på Kepler Cheuvreux, till DI. (DI)

STRAMAR UPP. Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. (DI)

SSU SÄTTER PRESS PÅ S. Philip Boström, förbundsordförande i SSU skriver att de senaste 30 åren har den "finansiella eliten" i olika steg fått stora skattesänkningar och blivit rikare i en snabbare takt. Han vill att S sätter press på C och L i förhandlingarna om skattereformer. (DN)

STÄLLER INTE UPP I OMVAL. Lars Adaktusson kommer inte ställa upp i omval för partistyrelsen i KD, som andre vice ordförande. (DN)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -