MQ: Förlust på 5 miljoner efter skatt

Q3 Klädbolaget MQ redovisar ett resultat efter skatt på -5 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal (21).

Nettoomsättningen uppgick till 380 miljoner kronor (413). I jämförbara butiker var försäljningsförändringen -7,7 procent. (Marknadens jämförbara butiker minskade med 4,8 procent enligt HUI).

Bruttomarginalen uppgick till 59,8 procent (62,9).

Rörelseresultatet blev -4 miljoner kronor (28).

En svag försäljning i allmänhet och en dålig utveckling för sommarkollektionen i synnerhet pressade ner MQ:s jämförbara utveckling i det tredje kvartalet (mars-maj) med 7,7 procent. Detta samtidigt som marknadens jämförbara butiker visade en försäljningsminskning med 4,8 procent, enligt HUI.

Det framgår av delårsrapporten.

MQ:s initiativ inom ramen för bolagets åtgärdsprogram löper på med full kraft. Personalminskningar, organisatoriska förändringar och avtalsförhandlingar har genomförts, skriver vd Ingvar Larsson.

MQ har integrerat Joy-organisationen i gemensamma kontor, fyra Joy-butiker har stängts, fem stängs under juni och ytterligare fyra butiker kommer att stänga i september.

"Vi driver det strukturella åtgärdsprogrammet med hög intensitet, allt för att realisera ytterligare kostnadsreduceringar och stärka vår lönsamhet framåt", skriver vd:n.

Mot bakgrund av höga engångskostnader och en svag utveckling det tredje kvartalet för MQ en löpande dialog med DNB Bank angående de finansiella åtaganden som gjorts i faciliteterna med banken. MQ skriver uppger vidare att slutlikvid av företrädesemissionen har erhållits och per datumet för rapporten finns inga utestående krediter till DNB. MQ utnyttjar endast faciliteten avseende garantier.

Nyhetsbyrån Direkt har sökt MQ för att få ett förtydligande till ovanstående.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -