Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Catena Media och Dometic finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

ABG Sundal Collier sänker sina rekommendationer för fastighetsbolagen Klövern och Wihlborgs till behåll från köp. Klöverns riktkurs behålls på 15 kronor och Wihlborgs på 145 kronor. Det framgår av Bloomberg. Klöverns aktie handlades vid nivån 14:90 och Wihlborgs vid nivån 142:50 vid lunchtid på onsdagen.

Arctic Securities inleder bevakning av oljebolaget IPC med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 80 kronor. Det rapporterar Bloomberg News. IPC handlades på onsdagsförmiddagen till knappt 40 kronor på Stockholmsbörsen.

ABG Sundal Collier tar upp bevakning av kundanskaffningsbolaget Catena Media. Rekommendationen sätts till köp med riktkursen 105 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagen. Catena Media handlas upp 1 procent till 61 kronor på tisdagen.

DNB har höjt riktkursen för Asarina Pharma från 37 till 44 kronor, med upprepad köprekommendation. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Systemair till 140 kronor från 108 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för SSAB till neutral från köp. Riktkursen sänks till 38 från 43 kronor. Det skriver Bloomberg News. SSAB (A-aktien) stängde på 32:30 kronor på tisdagen. Aktien har gått upp med 10,4 procent från årsskiftet.

Goldman Sachs har parallellt höjt rekommendationen för SSAB:s finländska sektorkollega Outokumpu till köp, från tidigare sälj. Riktkursen höjs här från 3:10 till 3:50 euro. Aktien stängde på 2:84 euro i Helsingfors på tisdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Dometic till 115 kronor från 93 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i Dometic, som stigit med nästan 74 procent sedan årsskiftet, stängde på 93 kronor på tisdagen.

SEB Equities analytiker Magnus Thorstholm Jensen, som fram till slutet av 2018 var ir-chef på Pandora och som nu är analytiker på SEB i Danmark, höjer sin rekommendation för Pandora till behåll från sälj. Riktkursen är även fortsatt 235 danska kronor. Det framgår av Bloomberg. Pandoras aktie stängde på nivån 232:10 danska kronor på tisdagen.

HSBC sänker riktkursen för SAS till 13:25 kronor från 16 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. SAS-aktien stängde på 12:98 kronor på tisdagen och aktien har backat med 37,4 procent sedan årsskiftet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -