Rapportfloden: Blandade resultat

Börs Ett antal mindre bolag rapporterar under måndagen: Här är resultaten.

Forskningsbolaget Cantargia redovisar ett nettoresultat på -23,5 miljoner kronor (-13,7) i det första kvartalet 2019.

Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

Bolaget saknade intäkter för perioden i likhet med föregående år.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -14,0 miljoner kronor (-30,6) med likvida medel på 161 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång.

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games, som handlas på Nordic MTF, hade en nettoomsättning på 3,36 miljoner kronor under det första kvartalet 2019, jämfört med 4,55 miljoner motsvarande period i fjol.

Ebitda-resultatet blev -0,8 miljoner kronor (-1,1) och periodens resultat uppgick till -0,8 miljoner kronor (1,7).

"Vi har under kvartal ett stabiliserat den negativa intäktsutvecklingen som präglade hösten och framförallt slutet av det fjärde kvartalet 2018. Det är ett resultat av ett målinriktat arbete med att hitta marknadskanaler som bättre driver nedladdningar men framförallt strategin och åtgärderna för att stärka spelets långsiktiga retention", skriver vd Pär Hultgren i delårsrapporten.

De dagliga användare i World Hocky Manager som varit aktiva i mer än 180 dagar har ökat, från 7.500 vid årsskiftet till 8.500 i slutet av mars. Under samma period har antalet spelade matcher per användare stigit och den genomsnittliga speltiden har vuxit från 21 till 23 minuter per användare och dag.

"Användarna har visat sin uppskattning genom att nu dela ut högre betyg än vad de tidigare gjorde. På Google Play blev snittbetyget 4,2, en höjning i jämförelse med de 3,93 under spelets livstid", skriver Pär Hultgren.

För att öka Gold Town Games totala intäkt har bolaget, med start efter rapportperioden, experimenterat och implementerat både branding och in game-annonsering i World Hockey Manager, heter det.

Vad gäller World Football Manager lanserades det under slutet av perioden på Irland samt belastningtestades mot Australien.

"Utropstecken att bygga vidare på är spelets on boarding som fungerat bra samt att användarna, som vi önskar, deltar och interagerar aktivt i matcherna", heter det.

Som tidigare meddelats lanserar Gold Town Games den 31 maj en betaversion av World Football Manager i Sverige, på Appstore och Google Play.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -0,6 miljoner kronor (1,2) under första kvartalet. Likvida medel vid periodens slut var 4,4 miljoner kronor, jämfört med 7,2 miljoner vid periodens början.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -