Pennningtvätt, Kina-oro och Skistar-kandidaterna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

UPP INFÖR VAL. KD och SD ser ut att bli de stora vinnarna inför EU-valet på söndag, jämfört med förra valet, medan MP och L minskar enligt en Ipsos-mätning. (DN)

ÖVERRASKNING. Enligt en vallokalsundersökning ser de nederländska socialdemokraterna ut att bli största parti i EU-valet. (DN)

SNART BORTA. Om inte en sensation inträffar återstår bara dagar eller timmar innan Theresa May tvingas meddela sitt avgångsdatum. (DN)

SVAG KRONA. Företagare slår larm om att pressen från den svaga kronan blir allt tuffare att hantera för handeln. (DI)

ÄNNU EN PENNINGTVÄTTSRAPPORT. Den norska advokaten Erling Grimstad skrev, på Swedbanks uppdrag, en rapport redan 2017 i syfte att identifiera penningtvättsrisker i banken. Den tidigare kända så kallade Grimstadrapporten från 2018, beskrev stora brister i Swedbanks arbete mot penningtvätt i Estland.

KINA LUGNAR. Ericsson i Kina kommer inte att drabbas av den amerikanska bojkotten av Huawei, enligt Kinas svenska ambassadör. (SvD)

HETA KANDIDATER. Förutom de båda destinationscheferna för Sälen och Åre, Jonas Bauer och Niclas Sjögren-Berg, pekas även Karin Matsson ut som möjlig efterträdare till Mats Årjes på vd-posten i Skistar. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -