Fredagens alla nya aktierekar

Börs SEB och Swedbank finns bland aktierna med nya riktkurser eller rekommendationer.

Bofa Merrill Lynch höjer Danske Bank till köp. Riktkursen höjs till 127 danska kronor.

Pareto Securities återupptar sin bevakning av forskningsbolaget Bioinvent med en köprekommendation. Riktkursen är 3:94 kronor. Det framgår av en analys daterad den 23 maj.

Nordea inleder bevakning av informationstjänsteföretaget Karnov med en köprekommendation. Det framgår av ett morgonbrev. Riktkursen sätts till 48 kronor. Aktien stängde på 39:80 kronor på torsdagen medan priset i erbjudandet inför noteringen på Stockholmsbörsen i april var 43 kronor per aktie.

Nordea var så kallad joint bookrunner i samband med Karnovs börsnotering den 11 april. Carnegie, som också var rådgivare i samband med noteringen, inledde också bevakning nyligen genom att sätta köp på aktien.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ÅF Pöyry till 230 kronor från 205 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. ÅF Pöyry stängde till kursen 192:10 kronor på torsdagen.

Den norska banken Sparebank1 höjer rekommendationen för SAS till köp från neutral. Det rapporterar Bloomberg News. Riktkursen justeras samtidigt ned från 23 till 20 kronor. Aktien stängde på 14:74 kronor på torsdagen.

Goldman Sachs har tittat närmare på den nordiska banksektorn och det har resulterat i att rekommendationen för Danske Bank sänks till neutral, från tidigare köp. Det rapporterar Bloomberg News.

Riktkursen för Danske sänks samtidigt från 190 till 155 kronor. Aktien stängde på 110:55 kronor i Köpenhamn på torsdagen. Goldman Sachs har även gjort mindre förändringar vad gäller riktkurserna på de svenska bankerna:

* För Nordea sänks riktkursen från 93 till 89 kronor. Rekommendationen är fortsatt neutral. Aktien stängde på 70:32 krononor på torsdagen.

* För SEB justeras riktkursen ned från 94:50 kronor till 92 kronor. Även här är rekommendationen neutral. Aktien slutade torsdagen på 87:24 kronor.

* Riktkursen för Swedbank skruvas ned från 225 till 215 kronor. Neutral står fast. Swedbank stängde på 139:55 kronor på torsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sectra till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 249 från 230 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Pareto noterar att Sectras kursutveckling har varit "överraskande stark" på 44 procent sedan kapitalmarknadsdagen den 17 januari. Det indikerar att marknadens förväntningar inför bokslutsrapporten som släpps den 28 maj är höga.

"Vi argumenterar att detta ger ett bra tillfälle att ta hem vinsten", skriver Pareto.

Credit Suisse höjer sin rekommendation för telekomjätten Ericsson till outperform från tidigare neutral. Riktkursen höjs samtidigt till 107 kronor från 90 kronor. Det framgår av en analys daterad den 24 maj med rubriken "5G - en längre, bättre, lönsam cykel".

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -