Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Nibe och Veoneer finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets höjer sin DCF-baserade riktkurs för gamingbolaget THQ Nordic till 270 kronor, från tidigare 255 kronor, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av en analys daterad 23 maj.

THQ-aktien handlades till 226 kronor på torsdagsförmiddagen.

Med nuvarande spelportfölj och alla spellanseringar de kommande åren anser Nordea att THQ:s tillväxt kommer att bli betydande. Enligt analysen finns det också en potentiellt enorm ("huge") uppsida för THQ i rollen som en oberoende innehållsleverantör. THQ bedöms vara ett av de bäst positionerade gamingbolagen för att kunna dra fördelar av det pågående trendskitet i branschen gällande streaming och abonnemangstjänster.

Nordea lyfter även fram THQ:s förvärvskapacitet och pekar på gamingbranschens stora konsolideringspotential.

DNB Markets inleder bevakning av Dometic med rekommendation köp och riktkursen är 110 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. På torsdagsförmiddagen handlades Dometic till kursen 87:50 kronor.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till behåll från sälj. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 221 kronor på onsdagen. Budet från grundarfamiljen af Jochnick ligger på 227 kronor.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Veoneer till 16 dollar från 19 dollar. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev. Aktien stängde på 17:96 dollar på onsdagen i New York och på 176:10 kronor i Stockholm. Den nya riktkursen motsvarar cirka 154 kronor. Kepler Cheuvreux riktkurs är den lägsta i Bloombergs sammanställning gällande den USA-noterade aktien. Sammanställning omfattar uppgifter från 21 mäklare och banker.

Pareto Securities inleder bevakning av Nibe med rekommendationen sälj och riktkursen 110 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Under kommande år kommer Nibe att gynnas av trenden mot förnybar energi och energieffektiva lösningar och det finns stark tillväxtpotential inom värmepumpar som är Nibes primära marknad, enligt Pareto. Pareto tror samtidigt att den industriella efterfrågan försvagas 2019 och 2020.

"Även om man baserar vår värdering på Nibe i ett förvärvsscenario är nuvarande värdering för hög", blir Paretos slutsats.

Barclays Capital återupptar bevakningen av Swedish Match med rekommendationen övervikt. Riktkursen är 530 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på 454 kronor på onsdagen.

Bilprovningsbolaget Opus har fått en uppgraderad rekommendation till köp från tidigare behåll av Kepler Cheuvreux. Det skriver Bloomberg. Riktkursen sätts upp till 6:75 kronor från tidigare 6:25 kronor. Den nya riktkursen motsvarar en kurspotential på 23 procent gentemot onsdagens stängning.

HSBC sänker sin rekommendation för SAS till behåll från köp. Riktkursen sänks till 16 från 26 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Flygbolagets aktie stängde på 15:44 kronor på onsdagen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -