THQ Nordic: Rapport och studioköp

Q5 Spelbolaget THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 619 miljoner kronor för det femte kvartalet (januari-mars) i det förlängda brutna räkenskapsåret 2018/2019.

Enligt Bloomberg News samanställning av tre analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 448 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.631 miljoner kronor, jämfört med snittet av fyra analytikerestimat som låg på 1.509 miljoner kronor.

 Metro Exodus, där THQ-ägda Deep Silver står som spelförläggare, har sammantaget presterat i linje med ledningens förväntningar och har täckt alla upparbetade utvecklings- och marknadsföringskostnader.

Metro Exodus är koncernens hittills största spellansering och har utvecklats av 4A Games och Deep Silver, som har en långsiktig exklusiv licens av författaren av bokserien, är förläggare och har investerat i utvecklingen av spelet. Metro Exodus släpps på pc, PS4 och Xbox One den 15 februari.

Bland övriga kommentarer i rapporten märks:

* Försäljningen av Darksiders-varumärket var fortsatt stabil. Ytterligare lanseringar av innehåll planeras för innevarande och kommande kvartal.

* Den initiala försäljningen av affärsområdet Coffee Stains spel Satisfactory överträffade ledningens förväntningar vid tidpunkten för förvärvet av Coffee Stain. Under det kommande året kommer Coffee Stain fokusera på fortsatt utveckling och förbättring av Satisfactory, som har kommit att bli ett av koncernens nyckelvarumärken.

* I slutet av kvartalet lanserades Outward som hittills har överträffat ledningens förväntningar.

* Färre lanseringar planeras inom Deep Silvers förläggardel under det innevarande kvartalet, april-juni, jämfört med kvartalet januari-mars Kommande releaser omfattar: Team Sonic Racing (Sega), Wolfenstein Youngblood (Bethesda), F1 2019(Codemasters), Moto GP 19 (Milestone).

* Vid utgången av kvartalet hade THQ Nordic, Deep Silver och Coffee Stain tillsammans 80 spel under utveckling av vilka 48 ännu inte är offentliggjorda.

THQ Nordic köper den tyska spelstudion Piranha Bytes som bland annat ligger bakom spelserierna Gothic, Risen och ELEX.

"Piranha har en lång relation till THQ Nordic som genom förvärvet adderar en stark portfölj av immateriella rättigheter (IP:n) och en spännande pipeline av nya titlar", skriver THQ i ett pressmeddelande.

Förvärvet inkluderar utvecklingsstudion och samtliga IP:n. Båda parter har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, vilken motsvarar cirka tre år av ledningens uppskattade royaltybetalningar till Piranha för kommande titlar, i det fall förvärvet inte hade ägt rum.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -