SHB-missnöje, överkörning och aktiepatrioterna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

MISSNÖJE. Handelsbankens nya vd Carina Åkerström har fått ta emot intern kritik efter att styrelsen beslutat att dra in utbetalningen till vinstandelsstiftelsen Oktogonen. I ett brev till bankens anställda försvarar hon beslutet med formuleringen att 2018 "kanske var ett av bankens svagaste år i modern tid". (DI mån)

SÄLJKANDIDAT. Dagens Industri rekommenderar att sälja Bure och varnar för att investmentsbolaget har en nedsida på över 20 procent. (DI mån)

BÖRSPLANER. Batteriföretaget Nilar siktar på en börsnotering inom ett år och genomför nu en kapitalanskaffning om 327 miljoner kronor där bland annat Första AP-fonden deltar. (DI lör)

MER LÅN. Kraftigt ökade bostadspriser och bolåneskulder är inget problem, utan en effekt av fallande realräntor, och hushållen borde få låna mer enligt SBAB:s chefekonom Robert Boije. (DI lör)

INGEN UTBYGGNAD. MP kräver att S drar tillbaka planerna på en utbyggnad av Arlanda och ser inget utrymme för kompromisser. (DI lör)

ÖVERKÖRNING. Miljöpartiet kommer att köras över om Arlanda och tvingas att acceptera en utbyggnad av flygplatsen. Det är den tidigare S-ministern Anders Sundströms bedömning. (DI lör)

LÄGRE PRIS. Det så kallade bensinupproret, som fått stort stöd på Facebook, vill betala max 12 kronor per liter, men Stefan Löfven håller emot. (DN sön)

AKTIEPATRIOTISM. Många aktieägare väljer att investera aktier i bolag lokaliserade på hemmaorten. Nätmäklaren Avanza har gått igenom hela sina sparares innehav och mätt överrepresentationen av ägda aktier relaterade till bostadsorterna. (SvD lör)

VALVINST. Regeringen i Australien vann överraskande helgens val och premiärminister Scott Morrison sitter därmed kvar. (DN sön)

NYVAL. Österrikes vicekansler har avgått efter en skandal och landet går mot nyval. (SvD sön)

LITEN EFFEKT. Effekten på inkomstfördelningen av avskaffad värnskatt vore minimal, enligt Svenskt Näringsliv. (DI mån)

SVAG KRONA. Riksbankens policy och den kronförsvagning som den lett till riskerar att äventyra Sveriges anseende, enligt Catrin Fransson, vd på Svensk Exportkredit. (DI mån)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -