Muddy Waters sänker blankad IT-aktie

Börs Hedgefonden Muddy Waters, som ofta spekulerar i kursfall för aktier, har blankat det franska IT-bolaget Solutions 30. Aktien har svarat med att falla kraftigt på måndagen.

Positionen på cirka 6 miljoner euro har Muddy Waters för ovanlighets skull tagit utan att publicera någon medföljande negativ analys. Blankningen är dessutom ovanlig såtillvida att Muddy Waters inte på länge riktat in sig mot något europeiskt bolag. Senast fonden gick kort i ett europeiskt bolag var i april 2016, då det tyska reklambolaget Ströer blankades.

Solutions 30, som i förra veckan rapporterade en försäljningstillväxt på 88 procent för årets första kvartal, kommenterade enligt Business Insider i ett pressmeddelande på måndagen Muddy Waters position.

"Efter publiceringen av solida operationella resultat för räkenskapsåret 2018 och stark tillväxt i det första kvartalet 2019, upprepar Solutions 30 att det räknar med lönsam, hållbar tillväxt för helåret 2019 och även målet om att nå intäkter på 1 miljard euro på medellång sikt", skrev bolaget.

Vid 11.30-tiden hade Solutions 30 fallit drygt 28 procent i Paris.

Muddy Waters fick stor uppmärksamhet i Stockholms finansvärld 2015, då fonden blankade Telia i kombination med ett öppet brev till teleoperatörens styrelse.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -