Huawei stängs ute från Google Play

Börs Huaweis framtida mobiltelefoner kommer att förlora tillgången till kommande uppdateringar av operativsystemet Android, samt vissa Googletjänster såsom Play Store och apparna Gmail och Youtube.

Det rapporterar Reuters, sedan Alphabetägda Google stoppat alla affärer med det kinesiska bolaget som omfattar överföring av hårdvara, mjukvara och teknisk service.

Innehavare av Huaweis nuvarande smartphones med tillhörande Googleappar kommer dock att även fortsättningsvis kunna använda dessa, uppger en talesperson för Google till nyhetsbyrån.

Smartphones har blivit en allt större del av Huaweis verksamhet och bolagets marknadsandelar har vuxit kraftigt de senaste åren. Förra året gick Huawei förbi Apple, och under årets första kvartal var det kinesiska företaget tvåa på smartphonemarknaden med 17 procent av försäljningen.

I november uppmanade USA sina allierade att undvika utrustning från Huawei, med hänvisning till säkerhetsrisker. Sedan dess har flera länder och tidigare samarbetspartners valt att avstå från bolagets produkter och tjänster.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -