DI: Sälj Bure, 20-procentig nedsida

Börs Det är dags att sälja aktien i investmentbolaget Bure. Det är slutsatsen i Dagens Industris analys under vinjetten Veckans Aktie.

Den substansrabatt som sattes på bolaget i början av året har vänts till en premie om cirka 5 procent. Därmed har Bure, enligt DI:s analys, sprungit ifrån sina två draghästar Mycronic och Vitrolife - en innehavsduo som svarar för mer än två tredjedelar av substansvärdet.

"Tyvärr är värderingen på historiskt uppskruvade nivåer samtidigt som den organiska tillväxten tappat fart senaste året", skriver Dagens Industri om fertilitetsbolaget Vitrolife och kommer fram till att Bure i det här avseendet kan ses som en möjlighet att köpa "premie till premie".

Tidningen menar vidare att Mycronics orderläge för 2020 ser skralt ut och att det finns en risk att aktiemarknaden snart börja fokusera på de mer svala utsikterna för teknikbolaget.

"Om vi tänker oss att Bure faller ner mot en tvåsiffrig substansrabatt samtidigt som Vitrolife närmar sig snittvärderingen från senaste åren finns det en nedsida på över 20 procent i aktien", lyder slutsatsen i analysen av Bure.

Dagens Industri sätter riktkursen till 134 kronor. Aktien stängde på 170 kronor i fredags och den har gått upp med nästan 59 procent sedan årsskiftet.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -