Fredagens alla nya aktierekar

Börs Nordea och Swedbank finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Danske Bank Markets inleder bevakning av Sweco med rekommendationen behåll. Riktkursen är 255 kronor. Det framgår av Bloomberg. Sweco handlades till drygt 258 kronor vid 10.50-tiden på fredagen.

Deutsche Bank inleder bevakningen av Securitas med rekommendationen sälj. Riktkursen är 147 kronor. Det framgår av en analys. Securitas handlades till drygt 162 kronor vid 10.40-tiden på fredagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Garo till köp från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 270 från 255 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på fredagsmorgonen. Garo släppte sin rapport för det första kvartalet på onsdagen varefter aktien steg med 5,6 procent till 235 kronor. Uppgången har fortsatt och på fredagsförmiddagen låg kursen kring 255 kronor. Garo utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden.

Pareto Securities höjer riktkursen för Climeon till 120 kronor från 80 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Pareto har nyligen haft en kortare paus i sin bevakning av Climeon eftersom finanshuset var rådgivare till bolaget i samband med den riktade emission bolaget genomförde i april. Aktien i Climeon stängde på 96:50 kronor på torsdagen.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Nordea till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 78:73 från 106:45 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 72:72 kronor i Stockholm på torsdagen.

Barclays Capital sänker sin rekommendation för Swedbank till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 159 från 245 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien i Swedbank stänge på 145:15 kronor på torsdagen.

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för banken SEB till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 106 kronor från 103 kronor. Det framgår av en analys daterad 17 maj.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -