Surt för blankarna i Fingerprint idag

Börs Fingerprint stiger kraftigt på rapporten. Under de senaste två månaderna har antalet blankare ökat och antalet blankade aktier i Fingerprint fyrdubblats.

Under onsdagen släppte Fingerprint rapport för det första kvartalet. Rapporten var stark och aktien stiger med över 40 procent.

En del av den kraftiga uppgången för Fingerprintaktien under onsdagen går sannolikt att härleda till blankare som väljer att täcka sina positioner efter att rapporten kommit in bättre än väntat. 

Rörelseresultatet blev -1,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 jämfört med -175 miljoner kronor förra året. Nettoomsättningen uppgick till 343 miljoner kronor, vilket var en ökning med 18 procent.

Bolaget uppger också att orderingången utvecklas positivt under inledningen av det andra kvartalet.

Fingerprint breddar sig till områden utanför mobiler. Då handlar det främst om marknaden för sensorer inom smarta kort.

Fingerprintaktien är den tredje mest blankade aktien på Stockholmsbörsen mätt i procent av aktiekapitalet. Bara bostadsutvecklaren JM och inkassobolaget Intrum har en större andel av sina aktier blankade.

Totalt är 8,3 procent av aktierna i Fingerprint blankade. I början av mars var bara två procent kortade, enligt statistik från Holdings.

Största blankaren i Fingerprint är Whale Rock Capital med 12 miljoner blankade aktier, vilket motsvarar 3,9 procent av aktierna i Fingerprint.

Whale Rock har funnits med länge som blankare i bolaget fonden valde dock att nästan dubbla innehavet från och med mars.

Näst största blankaren Sylebra Capital Management har blankat 8,1 miljoner aktier motsvarande 2,6 procent av aktiekapitalet. Sylebra började blanka Fingerprint så sent som i mitten av mars.

De andra två blankarna i Fingerprint;  Scge Fund och Parsifal Master Fund har kortat 1,3 respektive 0,5 procent av kapitalet. Båda två har börjat blanka Fingerprint nyligen. Parsifal ökade på sin position så sent som i måndags med 1,6 miljoner aktier.

Blankare Kapital Aktier Värde MSEK
Whale Rock Capital Management LLC -3,87% - 12 M  189
Sylebra Capital Management -2,59% - 8 131 763  126
Scge Fund L.P. -1,33% - 4 175 770  65
Parsifal Master Fund Ltd -0,52% - 1 632 632  25
       
Källa: Holdings      
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -