FPC-chefen: Lagren nu på acceptabla nivåer

Börs "Jag tror att lagren nu har kommit ned till acceptabla nivåer, men vi har fortfarande lite kvar att göra" sade Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson vid onsdagens rapportkonferens.

 Fingerprint Cards anser sig nu ha en "god balans" i sina lager på sensorer.

Under det första kvartalet påverkades Fingerprints bruttomarginal av att bolaget under kvartalet sålde en relativt hög andel lågmarginalprodukter från varulagret.

I sammanhanget uppgav han att Fingerprint inte bara levererar sin nya sensor FPC1511 utan även gör leveranser av sina äldre produkter.

Lagersituationen för fingeravtryckssensorer hos smartphonetillverkarna i marknaden har de senaste åren präglats av en uppbyggnad som sedan övergick i rejäla lagerneddragningar, vilket påverkade hela marknaden negativt.

På frågan om Christian Fredrikson ser en risk för att bolagets kinesiska storkund Huawei nu bygger lager inför ett eventuellt handelskrig, svarade han:

"Jag kan inte kommentera på kundernas lagernivåer. Vi har fått våra lager till acceptabla nivåer och det råder en försiktighet i industrin vad gäller att bygga lager med den tidigare situationen färskt i minnet."

Han tillade i sammanhanget att ett eventuellt handelskrig inte på något sätt skulle ha en positiv effekt på hur konsumenterna agerar.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -