Fredagens alla nya aktierekar

Börs Evolution Gaming och SAS finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Den norska investmentbanken ABG Sundal Collier sänker rekommendationen på Norwegian till sälj, från tidigare behåll. Det framgår av en analys som släpptes på fredagsmorgonen med titeln "Sorry, it doesn't add up".

Riktkursen sänkt till 30 norska kronor, ned från 57 kronor. Aktien handlas kring 43:37 kronor på fredagen i Oslo.

ABG skriver att banken har svårt att förutse någon nämnvärd lönsamhetsförbättring för flygbolaget och menar därmed att refinansiering och bättre lånevillkor kan bli en utmaning för Norwegian.

"Trots en aktieemissionen om 3 miljarder (som bolaget genomförde i början av året; reds anm) ser vi en betydande risk för att NAS står inför likviditetsproblem, något som kan tvinga bolaget till ytterligare en aktieemission under andra halvåret", skriver ABG.

DNB Markets höjer riktkursen för Evolution Gaming till 1050 kronor från 800 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Aktien handlades kring kursen 845 kronor, för dagen nära 7 procent upp, vid 10-tiden på fredagen. DNB Markets riktkurs är den högsta av de 12 analyshus som redogörs av Bloomberg.

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Millicom till övervikt från neutral. Riktkursen höjs till 680 från 600 kronor. Det framgår av Bloomberg.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Essity till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar 260 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 305 från 290 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 300 kronor på torsdagen efter en uppgång om 5 procent efter bolagets rapport.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Assa Abloy till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 190 från 200 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Assa-aktien stängde på 206:80 kronor på torsdagen, motsvarande en nedgång om 2 procent, efter bolagets rapport för det första kvartalet.

Sydbank sänker sin rekommendation för SAS till behåll från köp. Det rapporterar Ritzay Finans.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Haldex till 80 kronor från 75 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Bonava till minska från behåll. Riktkursen sänks till 113 från 122 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Pareto Securities höjer riktkursen för hygienbolaget Essity till 320 kronor från tidigare 300 kronor efter torsdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Credit Suisse sänker sin rekommendation för Alfa Laval till neutral från outperform. Riktkursen höjs samtidigt till 230 från 220 kronor. Det framgår av en analys. Alfa Laval presenterade sin rapport för det första kvartalet på torsdagsmorgonen och aktien har sjunkit med nästan 5 procent till 220:70 kronor sedan dess.

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 1000 kronor från 855 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. På torsdagen stängde aktien på 886 kronor efter att ha stigit 15,8 procent i spåren av kvartalsrapporten för det första kvartalet.

Flera investmentbanker har höjt sina riktkurser på verkstadsföretaget Atlas Copco efter torsdagens delårsrapport som bjöd på inte minst en oväntat stark orderingång. Atlas Copco-aktien steg 5 procent till 300 kronor på torsdagen.

* Deutsche Bank höjer sin riktkurs från 210 till 255 kronor, men upprepar rekommendationen sälj med hänvisning till värderingsskäl.

* ABG höjer sin riktkurs från 265 till 295 kronor och upprepar rekommendationen behåll.

"Atlas Copcos första kvartal trotsade den oro som vi och marknaden hade, primärt kring affärsområdet Vakuumteknik", skriver ABG i en analys.

* SEB har sänkt sin rekommendation från köp till behåll, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under torsdagskvällen. Banken höjde dock samtidigt riktkursen från 280 till 320 kronor.

Credit Suisse sänker riktkursen för Nokia till 5:40 euro från 6:20 euro. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys. Nokiaaktien sjönk 9 procent på torsdagen och stängde på 4:70 euro, efter en svag rapport för det första kvartalet.

Raymond James höjer riktkursen för Lundin Mining till 9:50 kanadadollar, motsvarande cirka 67 kronor, från tidigare 8:50 kanadadollar. Betyget market perform upprepas dock. Det framgår av en analys.

Kopparproduktionen var klart lägre än väntat i det första kvartalet, vilket hängde samman med lägre metallhalter i chilenska Candelaria än planerat. Därmed ligger bolaget efter produktionsmässigt om helårsprognosen ska hålla, konstaterar Raymond James.

"Trots att kopparproduktionen vid utgången av de första kvartalet taktar 19 procent under helårsprognosen, räknar vi med en återhämtning under det andra halvåret givet förväntningar om förbättrade metallhalter", skriver analytikern.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 210 från 205 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -