Autoliv: 154 miljoner dollar före skatt

Q1 Bilsäkerhetsföretaget Autoliv redovisar ett rörelseresultatet exklusive kostnader för kartellutredningar och kapacitetsneddragningar om 166 miljoner dollar och en justerad rörelsemarginal på 7,7 procent för det första kvartalet 2019.

Väntat var ett justerat resultat på 213 miljoner dollar och en justerad marginal på 9,7 procent, enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser.

Resultat före skatt uppgick till 154 miljoner dollar. Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 193 miljoner dollar.

Försäljningen blev 2.174 miljoner dollar. Analytikerna hade väntat sig en försäljning om 2.204 miljoner dollar. Organiskt ökade försäljningen med 1,8 procent. Väntat var 1,5 procent.

Autoliv upprepar att den organiska försäljningstillväxten helåret 2019 kommer att bli cirka 5 procent. Bolaget spår samtidigt att den totala försäljningsökningen, inklusive valutaförändringar, ska bli runt 3 procent, ned från tidigare bedömning om en uppgång på cirka 4 procent.

Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

Enligt en prognossammanställning utförd av Infront Data räknade sju analytiker inför rapporten i genomsnitt med att den organiska tillväxten för helåret skulle uppgå till 4,2 procent.

Autoliv upprepar även att den justerade rörelsemarginalen för helåret 2019 förväntas bli cirka 10,5 procent. Här trodde tio analytiker i snitt på 10,3 procent, enligt Infront Data.

Autoliv upprepar även att det operativa kassaflödet 2019 kommer att bli högre än 2018 och nettoinvesteringar som andel av försäljningen i år kommer att bli lägre än 2018.

 Autoliv meddelar att arbetstagarkonflikten i Mexiko medförde tillfälliga kostnader på mer än 20 miljoner dollar.

"Konflikten är löst och produktionen återvänder till normal nivå", skriver bilsäkerhetsföretaget i rapporten för det första kvartalet.

Under första kvartalet sjönk bruttomarginalen med 3,1 procentenheter till 17,4 procent. Detta berodde på bland annat på, förutom arbetstagarkonflikten i Mexiko, den skarpa nedgången i bilproduktionen och råvarumotvindar, enligt bolaget.

Autoliv redovisar ett rörelseresultatet exklusive kostnader för kartellutredningar och kapacitetsneddragningar om 166 miljoner dollar och en justerad rörelsemarginal på 7,7 procent för det första kvartalet 2019.

Väntat var ett justerat resultat på 213 miljoner dollar och en justerad marginal på 9,7 procent, enligt Infront Datas sammanställning av tolv analytikers prognoser.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -