Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Atlas Copco och Ericson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ericsson till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 70 från 80 kronor. Det framgår av Bloomberg. På onsdagen steg Ericssonaktien 4,8 procent till 94 kronor efter att bolaget presenterat sin rapport för det första kvartalet.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för ABB till 24 schweizerfranc från 22 schweizerfranc. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

ABB-aktiens stängningskurs på onsdagen var 21:20 schweizerfranc. Aktien hade då stigit 5,4 procent för dagen efter att bolaget gett besked att vd Ulrich Spiesshofer lämnar och samtidigt släppt delårssiffror, som var i linje med förväntan.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SKF till 152 kronor från 124 kronor. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av Bloomberg. SKF-aktien stängde på kursen 174:90 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Atlas Copco till minska från behåll. Riktkursen höjs till 247 från 238 kronor. Det framgår av Bloomberg. Atlas Copcos stängningskurs var 279 kronor på onsdagen.

Flera analyshus har höjt sina riktkurser för Ericsson efter att telekombolagets rapport för det första kvartalet mottagits positivt av marknaden.På onsdagen steg Ericssonaktien 4,8 procent till 94 kronor.

Goldman Sachs, som har en köprekommendation på Ericsson, har dragit upp riktkursen till 105 kronor (103).

JP Morgan har i sin tur höjt riktkursen till 104 kronor (97) och behåller rekommendationen övervikt.

Deutsche Bank kvarstår med sin rekommendation behåll och höjer riktkursen till 92 kronor (85) och Credit Suisse, som har en neutral rekommendation, drar upp riktkursen till 90 kronor (88).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -