Affärsvärldens senaste aktieråd

Börs Köp aktier i Raysearch och Semcon, vänta med Dustin och sälj Indutrade. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Tidningen skriver att en ifrågasatt redovisning medfört ett kraftigt kursras i medicinteknikbolaget Raysearch. Enligt Affärsvärlden är ett köp på dessa nivåer "sannolikt" en bra investering, trots att aktien handlas till ett p/e-tal på 48. Tidningen skriver att övergången till ny redovisningsstandard under fjolåret innebar att Raysearch "har tagit smällen" i de redovisade siffrorna. Vidare lyfts det fram att vd och huvudägare Johan Löf fortsatt äger sina aktier med ett värde av omkring 750 miljoner kronor.

Köpstämpeln plockas fram även när det gäller teknikkonsulten Semcon. Affärsvärlden skriver att temperaturen har skruvats upp i sektorn efter ÅF:s förvärv av Pöyry och budet på Acando. Enligt tidningen är Semcon ett potentiellt förvärvsobjekt mot bakgrund av en pressad värdering.

Affärsvärlden skriver att köp av aktier i Semcon medför risker men att "den låga värderingen i kombination med ökad sektorkonsolidering frestar alltför mycket för att Affärsvärlden ska hålla sig ifrån köpknappen".

För Dustin blir rekommendationen i stället att vänta.

Affärsvärlden menar att det finns mycket som imponerar med bolaget och att utsikterna men att det finns en del frågetecken gällande rörelsemarginalen.

"Det senaste kvartalet gick det i fel riktning och rörelsemarginalen sjönk jämfört med motsvarande period ett år tidigare. I väntan på tydligare belägg för att resan mot helhetsleverantör av it-lösningar också höjer marginalen till nivåer upp mot 6 procent blir Affärsvärldens rekommendation att avvakta", heter det.

Affärsvärldens analystjänst Analys+ rekommenderade tidigare under onsdagen att sälja aktier i teknik- och industrikoncernen Indutrade, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under dagen.

"I det cykliska återhämtningsrallyt hittills 2019 har aktien raketrusat hela 37 procent till 282 kronor", skrev tidningen som rekommenderar att sälja dyrt nu och eventuellt köpa tillbaka Indutrade under riktkursen 200 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -