På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan tar rygg på oväntad styrka

Heta Listan Laguppställningen ångar på för Heta Listan. Alla aktieförslag är nära eller på en ny rekordhögstanivå. Min tolkning av det är att urvalet är ledande övriga marknaden, då de flesta börser har en bra bit kvar till forna rekord.

Sedan förra Heta Listan publicerades har Waste Management, Cisco och Mastercard stigit mest. I övrigt har det varit ganska lugnt på listan.

Råvarusatsningen i guld har svajat lite men får ligga kvar på listan så länge positionen visar vinst. Kanske kan guldet ge visst skydd om vi får se en plötslig avkylning i aktiemarknaden.

Efter att Mcdonalds kvalat in på listan har vi återigen tio aktier på Heta listan. Det är en osynlig maxgräns jag försökt hålla mig till. Trots att det är fullt på luckan väljer jag att presentera ytterligare kandidater.

Stockholmsbörsens industrier har fått eld i baken, delvis pådrivet av bättre makrosiffor och hoppet om ett handelsavtal. Styrkan förvånar mig lite, men med trenden som främsta kompass så bör Heta Listan försöka att positionera sig för en i alla fall kortsiktig uppgång i verkstads- och råvarubolag. Valet faller på en välkänd förvärvare.

Indutrade

Trigger: 276,00  Stop loss: 262,00

Förvärvsmaskinen Indutrade vände och tog fart i januari. Nu stiger aktien återigen mot ett nytt rekordhögsta. Tanken är att kliva på om aktien gör ett utbrott på ovansidan.

Det senaste fem åren har Indutrade vuxit omsättningen med 12 procent årligen, genom förvärv och organisk tillväxt. Målet är att växa 10 procent årligen – och bristen på nya större förvärv har varit en oro hos analytiker och investerare. Delvis har det nog med ett tidigare byte av både finans- och förvärvschef att göra.

Efter fjärde kvartalet 2018 kan vi konstatera att tillväxtresan än så länge är intakt. Bolaget växte i årstakt 13 procent och ökade sin ebitda-marginal till 12,4 procent, vilket kokar ned till en 32 procent högre vinst per aktie.

I mars offentliggjordes köpet av brittiska Wholesale Weldning Supplies, ett bolag med 8 miljoner pund i omsättning. Strax efter köptes svenska belysningsföretaget Strihl med en försäljning på 60 miljoner kronor. Och den första april värvades Axumo med cirka 60 miljoner kronor i omsättning.

Förvärsapparaten snurrar vidare. Stigande räntor har tidigare varit ett aber men med förväntat låga marknadsräntor förbi horisonten är den oron bortblåst. Precis som i fastighetsaktierna.

På fjolårsresultatet handlas aktien till p/e 18, en premie mot börssnittet men det känns okej givet vinst- och omsättningstillväxt.

Köp aktien om den stiger över 276,00 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -