På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sista chansen till återbäring före påsk

Privatekonomi Om du vill ha din skatteåterbäring utbetald före påsk behöver du lämna in din deklaration digitalt senast idag.

Idag, tisdagen den 2 april, är sista dagen att godkänna deklarationen om du får tillbaka på skatten, och vill ha pengarna före påsk.

För att få återbäringen tidigt behöver du skicka in deklarationen digitalt, utan ändringar eller tillägg. Om du uppfyller kriterierna betalas pengarna ut till dig den 9 - 12 april.

Glöm inte att lämna ett giltigt bankkontonummer. 2017 slutade Skatteverket nämligen att skicka ut utbetalningskort, vilket gjordes till 300 000 personer som hade rätt till skatteåterbäring. Du kan låta däremot låta pengarna vara kvar på skattekontot, men från och med 2017 får du inte någon ränta.

Sista dagen att deklarera är den 2 maj, men om du deklarerar efter den 2 april så får du din eventuella skatteåterbäring före midsommar, förutsatt att du deklarerar digitalt.

Vad är en ändring eller tillägg?

Om du gör en ändring eller ett tillägg så behöver Skatteverket tid för att kontrollera din deklaration, därför kan du som gör det inte få skatteåterbäringen i april.

Här är några exempel på en ändring eller tillägg som gör att du inte kan få tidig skatteåterbäring.

Om du har sålt en bostad och ska lämna in bilaga K5 eller K6.

Om du har sålt aktier eller andra värdepapper och ska lämna in bilaga K4.

Om du driver enskild näringsverksamhet och ska lämna in NE-bilagan.

Om du är delägare i ett aktiebolag eller handelsbolag och ska lämna in bilaga K10 respektive N3A.

Om du begär avdrag, till exempel reseavdrag.

Om du deklarerar hobbyinkomster, deklarerar inkomster från utlandet som inte är förifyllda i deklarationen eller tar bort en bilaga som skapats åt dig i e-tjänsten, till exempel NE, K5 eller K6.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -