Kraftig ökning av Swedbankaktieägare

Börs Avanzakunder fortsätter hamstra Swedbankaktier. Sedan årsskiftet har antalet kunder som köpt Swedbankaktier nästan fördubblats.

Under 2019 har Swedbankaktien rasat med drygt 25 procent till följd av anklagelser om penningtvätt. Det har många av Avanzas kunder sett som ett köpläge.

Bara i år har antalet Swedbankägare hos Avanza ökat med 28 454 stycken, motsvarande en ökning med 89 procent. 60 446 Avanzakunder äger nu aktier i den krisdrabbade banken.

Totalt finns det 324 637 aktieägare i Swedbank, enligt ägartjänsten Holdings. 

Kursfallet i Swedbank har gjort att banken nu under förutsättning att de behåller utdelningen kommer upp i en direktavkastning på över 9 procent. Det är klart högst bland börsens bankaktier. 

På Avanzas diskussionsforum pågår en het debatt om Swedbank. Aktien är den tredje mest diskuterade under den senaste månaden. Många anser att aktien nu är alldeles för billig ställt i relation till anklagelserna. 

Signaturen Mros skriver att:

"Fortsätt baissa, jag trodde jag skulle behöva vänta tills nästa kris innan jag kunde köpa Swedbank såhär billigt, jag fortsätter snitta ner mig och tittar 5 år framåt."

Andra är mer tveksamma.

"Aktien är inte ens nära botten ännu! Det är mycket som ska ut i ljuset ännu och sen kommer ju miljardböter från USA för penningtvätt också. Det finns en risk att Baltikum helt avvecklas, Danske blev ju utsparkad därifrån. Worst case så finns inte Swedbank om ett år utan Sparbankerna tar helt över verksamheten."

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -