Morgan: Köpläge i cykliska EU-aktier

Börs Den amerikanska banken Morgan Stanley ser nu ett köpläge i cykliska europeiska aktier med stor inhemsk exponering. Här finns flera aktier med låg värdering, enligt banken.

Under de senaste månaderna har Morgan Stanley tryckt på att aktier med stor Kinaexponering har varit attraktivt värderade. Nu ser banken ett köpläge i cykliska europeiska aktier med stor försäljning inom Europa.

Anledningen är främst att värderingarna är låga och att Morgan Stanley förväntar sig att det snart ska komma en vändning i Eurozonen.  

Risken med att köpa nu är främst att det fortfarande är oklart hur en Brexit kommer att se ut. En annan risk är att USA kommer att införa biltullar på europeiska bilar. En tredje risk som banken ser är om de amerikanska börserna skulle börja gå ner. Det skulle sannolikt dra med sig de europeiska aktiemarknaderna.

EU-valet i maj ser banken inte som någon stor risk för aktiemarknaderna. Om populistpartierna tar över en allt större del av den politiska agendan i Europa skulle det till och med kunna var positivt för aktiemarknaderna eftersom det skulle kunna föra med sig en ännu mer expansiv finanspolitik, skriver Morgan Stanley 

Banken skriver att cykliska europeiska aktier ser mycket billiga ut samtidigt som vi sannolikt snart kan vänta oss en ekonomisk vändning i EU. De PMI siffror som kom under fredagen från både Tyskland och Frankrike visar dock att utvecklingen fortfarande går åt fel håll.

De aktier som Morgan Stanley ser störst potential i just nu är: researrangören TUI, franska byggbolaget Vinci, franska byggmaterialtillverkaren Saint-Gobain, tyska posten Deutsche Post, konsultfirman CapGemini, flygbolaget Lufthansa, franska mediebolaget Vivendi och satellitoperatören Eutelsat. Samtliga av dessa aktier har en uppsida på 15 procent eller mer, enligt banken.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -