Fredagens alla nya aktierekar

Börs MTG och Skanska finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Carnegie sänker riktkursen för Bioarctic till 115 kronor från 142 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på fredagen.

DNB sänker rekommendationen för telekombolaget Telias aktie till sälj och behåller riktkursen 40 kronor. Det framgår av en analys. Aktiens stängningskurs på torsdagen var 42:84 kronor.

Flera analyshus har uppdaterat riktkursen för byggbolaget Skanska efter torsdagens kapitalmarknadsdag.

Kepler Cheuvreux lyfter riktkursen till 195 kronor från 175 kronor. Det framgår av Bloomberg. Rekommendationen köp bibehålls. Samtidigt höjer Nordea byggbolagets riktkurs till 183 kronor från tidigare 180 kronor, med fortsatt säljrekommendation. Under torsdagen höjde också SEB och ABG Sundal Collier riktkursen till 199 respektive 200 kronor, med bibehållen köprekommendation. Skanskas stängningskurs på torsdagen var 171 kronor.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för MTG till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 350 från 345 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 338 kronor på torsdagen.

I dag fredag är det sista dag för handel i MTG:s inklusive rätt till utdelning av Nent, tv-delen som ska knoppas av från MTG. På måndag den 25 mars handlas alltså MTG-aktien alltså exklusive rätt till utdelning av A-aktier respektive B-aktier i Nent.

Berenberg Bank inleder bevakning av Scandic Hotels med rekommendationen sälj. Riktkursen sätts till 76 kronor. Det framgår av en analys.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -