Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Swedbank och Investor finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Exane BNP Paribas höjer sin rekommendation för Swedish Match till outperform från neutral. Riktkursen höjs till 555 från 465 kronor. Det skriver Bloomberg.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från behåll. Riktkursen höjs till 205 från 197 kronor. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 295 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Investor till 478 kronor från 443 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Onsdagens stängningskurs var 421:90 kronor för investmentbolagets aktie.

Pareto Securities höjer riktkursen för Munters till 48 kronor från 45 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 41:95 kronor på onsdagen och den har gått upp drygt 23 procent sedan årsskiftet, men är trots det ner nästan 15 procent de tolv senaste månaderna.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för kredithanteringsföretaget Hoist Finance till behåll från köp. Riktkursen justeras också ned till 40 kronor. Det framgår av en analys där Pareto Securities även ifrågasätter livskraften i Hoist affärsmodell i spåren av negativa regleringsbesked i både december och januari. "På kort sikt skulle bi hellre sälja än köpa aktien, men vi ser samtidigt betydande uppsida på lång sikt", heter det samtidigt i analysen. Pareto sänker sina vinstprognoser för Hoist med 13-17 procent för åren 2019-2020. (Publicerat först onsdag kväll)

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -