Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste numret av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger köpråd för Verisec och Fortum men rekommenderar att sälja Invisio och Bong samt avvakta med Troax och Swedencare

Det framgår av den senaste utgåvan.

Bong: Det klassiska kuvertbolaget kämpar i motvind på en strukturellt fallande marknad. Bolaget har breddat verksamheten till förpackningar men det hjälper föga, skriver Börsveckan och pekar även på en "skör balansräkning" för att komma till slutsatsen sälj.

Verisec: IT-säkerhetsbolaget utvecklar och säljer digitala id-lösningar. Om bolaget når sina långsiktiga mål är uppsidan betydande, vilket lockar Börsveckan så trots att risknivån är hög blir det ett köpråd.

Troax: Industribolaget har bra fart i verksamheten och kan även lyfta lönsamheten i takt med automatiseringen som sker i fabriker värden över.

"Detta är dock inget marknaden har missat och aktien ha haft en fin resa de senaste åren. Lite för bra kanske?", frågar sig Börsveckan och kommer fram till rådet avvakta.

Invisio: Bolaget har spännande kunder på en skyddad marknad med militära kunder. Värderingen är dock skyhög och tillväxten osäker, enligt Börsveckan.

"Nej, Invisio må ha en bra marknadsposition men med dagens höga värdering och en dopad rörelsemarginal från aktiveringar samt ett litet frågetecken för lagret och därtill en låg visibilitet i försäljningen gör att vi rekommenderar sälj", heter det.

Swedencare: Bolaget, verksamt inom djursegmentet har haft en fenomenal tillväxt- och lönsamhetsresa de senaste åren. Börsveckan ser dock en del orosmoln framöver, bland annat att flaggskeppsprodukten Plaqueoff Powesder förlorar patentet 2021. Rådet blir att avvakta.

Fortum: Trots en rapportbesvikelse för det fjärde kvartalet 2018 framstår utsikterna för bolaget som goda.

"Förvärvsmöjligheter, lägre investeringar och hög utdelning lockar i denna stabila finska folkaktie", skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Gå in på Börsveckan.se för att starta din prenumeration och ta del av alla Börsveckans artiklar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -