På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan letar efter trygghet

Heta Listan Turbulens i molnsektorn har möblerat om lite på listan. Också guldpriset har tagit en törn. Veckans nya kandidat är verksam i en tryggare sektor.

Hela molnsektorn rekylerade under måndagen inför Salesforce rapport. Den kom sedan efter börsens stängning i USA.

Aktien backade 4 procent under måndagen och föll ytterligare 1 procent under tisdagen. Likvärda nedgångar såg vi sen över hela linje välkända molnbolag. Nedgången går också att härleda till en första rekyl på aktiemarknaden efter den starka utvecklingen under vintern.

På Heta Listan hängde Shopify och Mongodb med ner. Den senare slog i vår upphöjda stopp loss, vilket innebär att aktien lämnat listan.

Mongodb-aktien var som högst uppe på 110 dollar och på en ny rekordhögstanivå innan den föll 7 procent under gårdagskvällen. Resultatet på listan blev en plus-minus-noll affär. Även Shopify har varit uppe på en ny rekordhögstanivå innan aktien föll tillbaka.

Salesforces rapport var det inget fel på. Det var tillväxt över hela linjen och resultatet var långt högre än analytikerna förväntat på förhand.  I sista kvartalet stannade resultatet på 70 cent per aktie, 28 cent mer än under motsvarande period året innan. Analytikernas konsensus var 46 per aktie i vinst. Nettoomsättningen var 26 procent högre än samma period ett år tidigare. Möjligen var det guidningen inför första kvartalet som var lite svag.

En större rörelse i guldpriset har också haft inverkan på Heta Listan. På en vecka har ädelmetallen tappat 2,8 procent. Från senaste toppnoteringen mäter fallet 3,6 procent. Det innebär på listan att vinsten i vårt affärsförslag mer än halverats.

Förra veckans kandidat, Atlassian har kvalat in på listan. I skrivande stund handlas aktien drygt 2 procent under vår ingångsnivå.

I övrigt utvecklas listan på ett bra sätt. Waste Management har stigit något sedan förra veckan.

Nyfosa

Trigger: 56,00  Stop loss: 52,50

Fastighetsavknoppningen Nyfosa har fått mycket positiv uppmärksamhet i finansmedia senaste tiden, nyss i systertidningen Börsveckan. Investerarna älskar också aktien som stigit 30 procent sedan årsskiftet.

Nyfosa kom till världen då fastighetsbolaget Hemfosa delades i två. Hemfosa tar hand om stabila, lite tråkiga samhällsfastigheter. Nyfosa ska vara mer transaktionsdrivet och aktivt inom alla segment. Huvudfokus är värdeskapande.

Värderingen i bolaget är i relation till de ”gamla” fastighetsbolagen låg.  I Nyfosas fall 10,5 gånger förvaltningsresultatet, vilket kan ställas emot 15 gånger i Castellum. I relation till substansvärdet handlas aktien till en marginell rabatt.

Jag har tidigare uppmärksammat fastighetssektorn som stark trendmässigt och Nyfosa är intressant för Heta listan på tekniska grunder. Vi har nyligen sett ett kursutbrott på ovansidan efter en kortare tids konsolidering, vilket är en klassisk köpsignal.

Köp aktien om den stiger över 56,00 kronor. Sätt stopp vid 52,50 kronor.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -