Heta Listan dansar nära utgången

Heta Listan: Molntjänster är en av vårens starkaste sektorer globalt. Nu kvalar Atlassian till listan, ett paas-bolag specialiserat på samarbete mellan mjukvaruutvecklare.

Heta Listan har adderat två nya affärsförslag. Både T-mobile och Shopify har kvalat in sedan förra veckan. Den senare har stigit 2 procent över vår triggernivå och T-mobile handlas marginellt lägre än då vi gick in.

Detta innebär att Heta Listan nu rymmer sju positioner. Planen är att rida uppgången så länge den håller men Heta listan dansar nära utgången. Därför höjer jag stadigt stop loss-nivåerna för att minimera risken för oönskade förluster. Denna vecka justeras stop loss-nivåerna i Mycronic (130,00 kronor) och Paypal (94,45 dollar)

Mongodb rasade 9 procent under tisdagen. Anledningen är ett rykte om Uber-varianten Lyft funderar på att flytta hela sin verksamhet från Mongodb till Amazon Web Services. Och Lyft har uttryckt besvikelse över hur Mongodb’s databas fungerat för dem.

Senast Mongodb backade så här mycket var i mitten på januari, på nyheten att Amazon Web Services lanserade databasen Documentdb. Aktien förblir på Heta Listan och stop loss-nivån håller oss på rätt sida, med som sämst en plus-minus-noll affär som resultat.

Nu till veckans nya kandidat.

Atlassian

Trigger: 107,00                            Stop loss: 98,00

Atlassian är ytterligare en av mina molntjänstfavoriter. Paas-bolaget har siktat in sig på att effektivisera arbetsflödet i grupper av mjukvaruutvecklare. Bolaget är australiensiskt men noterat i USA.

I takt med att kommunikationen inom och från bolag i alla branscher blir digital har mjukvaruutvecklarnas roll i företagens organisationer blivit allt mer central. Atlassians storsäljare heter Jira, ett planeringsverktyg för aktuella it-projekt. Trello är ett helt webbaserat gränssnitt där projekt-team kan följa sina arbetsflöden.

En skillnad hos Atlassian är att deras program kan köpas i flera olika förpackningar. Antingen på licens, installerat hos kunden, eller som en molnlösning som huserar hos Amazon Web Services.

I år väntas en omsättningstillväxt på över 50 procent, därefter fortsätter bolaget att växa försäljningen med mellan 40-30 procent årligen, enligt Factset.

Den justerade vinsten per aktie ska öka med 67 procent i år och 25 procent under 2020. Värderingen är skyhög. P/e-talet på årets resultat är ungefär 100. Men den stigande trenden i aktien är stark precis som inom molntjänstindustrin i stort.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -