KBW ändrar inte synen på Swedbank

Börs De nya rubrikerna om att Swedbanks baltiska verksamhet varit inblandat i penningtvättshärvan är naturligtvis inget som hjälper aktien. Det skriver KBW i en snabbkommentar.

 "I öppningshandeln har aktiereaktionen varit negativ men det är inget som ändrar vår syn i dagsläget", skriver KBW med rekommendationen outperform och riktkursen 245 kronor.

KBW anser fortsatt att risken är låg för en penningtvättsskandal inom Swedbanks baltiska enhet. KBW pekar på Swedbanks uttalande till Bloomberg att de inte känner igen siffrorna som Uppdrag granskning redovisar, tidigare statistik från Estlands centralbank och Swedbanks tidigare detaljering av kundstocken i Baltikum.

"Statistiken från Estlands centralbank visade på en klart lägre andel av gränsöverskridande flöden i förhållande till balansräkningsstorlek, och koncernen gav även vissa specificeringar i samband med rapporten för det tredje kvartalet, vilket visade på en väldigt låg andel av icke-EU-företag", skriver KBW.

Swedbanks aktie tappar 7,5 procent medan SEB, också verksamt i Baltikum, är ned 2,6 procent. Nordea och SHB noteras samtidigt endast marginellt lägre.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -