E-handel och Tele till Heta Listan

Heta Listan En e-handlare och en teleoperatör samsas som kandidater till listan. Båda aktierna känner ni igen sen tidigare - nu är duon aktuella igen.

Under veckan som varit har två affärsförslag lämnat listan. Vitrolife och Mips slog i sina upphöjda stop loss-nivåer. Det innebär att vi kan bokföra två stycken vinstaffärer (Vitrolife 13,2 procent & Mips 2,2 procent).

Övervägningen att köra tajta stop loss har en nackdel som nämnts flera gånger tidigare. Ibland kommer det innebära att positioner avslutas för tidigt. Det är risk för att det blivit så i Vitrolife, som efter att stoppen gått, stigit tillbaka till tidigare högsta nivån.

Paypal lockade förra veckan på kursnivåer kring tidigare rekordhögsta. Aktien har kvalat in på listan men har bara stigit marginellt sedan dess.

Guldet har fortsatt att stiga i värde och i dollar mätt har affärsförslaget avkastat 7,7 procent. Skulle vi också ta hänsyn till kronans kraftiga försvagning vore resultatet ännu bättre. I år har dollarn nämligen blivit 5,1 procent dyrare mot kronan.

Marknaden förväntar sig inga fler räntehöjningar från Fed i år. Det är också tal om att kanske behålla QE-programmen rullande. Centralbanken kommer då inte att montera ned sin balansräkning som tänkt, vilket var en de främsta farhågorna när vi gick in i 2019. Det är den främsta anledningen till att guldet vunnit ny popularitet bland investerarna.

Nu direkt till veckans två nya kandidater.

T-mobile         

Trigger: 72,60                               Stop loss: 68,00

T-mobile känner ni igen sedan tidigare. Då bevakade Heta listan under ett par veckor utbrottsnivån 71 dollar i aktien utan lycka. Nu har aktien letat sig upp över den nivån och ett nytt försök görs att snappa upp USA:s tredje största mobiloperatör efter Verizon och AT&T.

Sedan april i fjol ligger ett möjligt samgående mellan T-mobile och Sprint på bordet. Rykten kring deras giftermål har dock florerat sedan 2014. Tillsammans skulle det nya bolaget få en kundbas (126 miljoner kunder) och då närma sig de större konkurrenterna Verizon (150 miljoner kunder) och AT&T (141 miljoner kunder).

Samgåendet skulle också underlätta framtida satsningar och utrullningen av ett nytt 5G-nät, vilket skulle ge en större konkurrensfördel.

Nästan inga mobiloperatör växer så det knackar. T-mobile väntas öka omsättningen av egen kraft med cirka 5–6 procent de kommande åren. Det är något lägre än den förväntade kundtillväxten.

Vinsttillväxten antas bli betydligt mer intressant. I år spås en vinstökning per aktie kring 17 procent, därefter 20 procent 2020 och 29 procent 2021.  På nästa år betalar vi 15 gånger vinsten för aktien, enligt Factset.

Köp aktien om den stiger över 72,60 dollar och sätt stopp vid 68,00 dollar.

 

Shopify

Trigger: 181,50                            Stop loss: 172,40

Nästa bolag känner ni som läst min tech-artikel också ingen. Shopify har byggt en startklar e-handelsplattform som går att abonnera på från 9 dollar per månad.

Till handelsplattformen går det sen att knyta butiksfront, betalningssystem och orderuppföljning. I samma gränssnitt kan kunderna sen styra marknadsföring och annonsering i sociala medier.

The Motley fool liknar Shopify med Amazon och Google i dess tidiga dagar. Alla tre bolagen bygger sin verksamhet kring en stor och öppen vision. För Square är den ”att göra handeln bättre för alla”.

I förra veckan kom bokslutet för ett mycket lyckat 2018. Säljvolymerna som hanterades via plattformen sköt i höjden med 56 procent, till 16,6 miljarder dollar. Trots storheten är det en lägre tillväxt, procentuellt sett, än året innan.

Intäkterna ökade med 59 procent och prenumerationsintäkterna översteg för första gången 1 miljard dollar, det gör Shopify till ett av de snabbast växande saas-bolagen under fjolåret.

Inför 2019 tror ledningen att intäkterna kommer öka med 37 procent. Analytikerna som följer bolaget gissar på en något lägre nivå, kring 30 procent. Vinsten per aktie ska i den prognosen öka med 105 procent nästa år och ytterligare 70 procent under 2021, enligt Factset.

Köp aktien om den stiger över 181,50 dollar och sätt stopp vid 172,40 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -