Aktierna med bara köprekar

Börs Fjorton aktier på Stockholmsbörsen får enbart köprekommendationer. Det är en brokig skara med allt från flyg- och fastighetsbolag till massaföretag, konsulter, hissföretag och investmentbolag.

Gemensamt för aktierna är att de bevakas av minst två analytiker. De fjorton aktierna med enbart köprekar har i genomsnitt fallit 2,4 procent under de senaste tolv månaderna.

Sex av aktierna handlas på börsens storbolagslista och lika många handlas på listan för medelstora bolag. Inget av bolagen på börsens småbolagslista kvalar in. Det gör däremot två bolag på listan First North.

Bevakas av flest analytiker bland bolagen med flest köprekar gör investmentbolaget Kinnevik tillsammans med mobiloperatören Millicom. Vardera fem analytiker sätter köp på respektive aktie.

Den genomsnittliga riktkursen för Kinnevik ligger på 268 kronor per aktie. Att jämföra med dagens kurs på strax över 220 kronor.

Kinnevikaktien har fått löpa gatlopp under det senaste året. Det största innehavet i tyska Zalando har inte utvecklats så bra som förväntat. Zalando har sänkt prognosen för vinstmarginalerna fyra gånger de senaste två åren. Kinnevikaktien är ner 23 procent under de senaste tolv månaderna.

Millicomaktien å andra sidan är oförändrad under det senaste året. Millicom erbjuder mobiltelefonitjänster i 13 länder i Centralamerika, Sydamerika och Afrika. Bolaget värderas till 57 miljarder kronor. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 630 kronor per aktie att jämföra med dagens kurs på 560 kronor.

Under det fjärde kvartalet sjönk Millicoms intäkter 4,4 procent till 1 010 miljoner dollar under det fjärde kvartalet och rörelseresultatet minskade till 113 miljoner dollar från 193 miljoner dollar samma period året innan.

Starkast av aktierna med bara köprekommendationer har Kambiaktien gått. Bettingsoperatören Kambi tillhandahåller sportsbetting tjänster till B2C operatörer.

Aktien är upp drygt 66 procent på ett år. Detta trots att aktien pressats under de senaste dagarna, dels på grund av ett svagare q4-resultat än väntat och på grund av två stora insiderförsäljningar. Senast veckan har Kambiaktien backat 15 procent.

Näst bäst har det gått för fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, vars aktie är upp 27 procent under det senaste året. Aktien föll tillbaka en del efter att bolaget släppt rapport i fredags.

Atrium Ljungberg har en relativt hög exponering mot detaljhandel, vilket gör att investerarna gärna ser en substansvärdesrabatt med tanke på risken då handeln digitaliseras.

Den genomsnittliga riktkursen bland de analytiker som bevakar aktien ligger på 179 kronor att jämföra med dagens kurs på 166 kronor.

Svagaste aktien bland aktierna med enbart köprekommendationer har inkassobolaget Hoist Finance varit. Senaste året har aktien nära halverats.

Aktien handlas nu till p/e 6 på 2019 års estimat. Det tycker uppenbarligen några analytiker är för lågt. Den aggregerade riktkursen ligger på 66 kronor per aktie, enligt Marketscreener.

Följ mig på Twitter

Följ Placera på Facebook , LinkedIn,Twitter YouTube och på Soundcloud

Aktie Rek. Ant. analytiker 1 år %
Kinnevik B 100 5 -24
Millicom Int. Cellular SDB 100 5 0
Husqvarna B 100 4 -13
Kambi Group Plc 100 4 66
SAS 100 4 22
Ahlstrom-Munksjö Oyj 100 3 -12
ÅF B 100 3 -17
Alimak Group 100 2 -7
Atrium Ljungberg B 100 2 27
Gränges 100 2 2
Hansa Biopharma 100 2 -8
Hoist Finance 100 2 -49
Stillfront Group 100 2 -5
Systemair 100 2 -17
       
Källa: SME      
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -