Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Trelleborg och Leovegas finns bland aktierna som fått nya rikturser eller rekommendationer.

DNB Markets höjer riktkursen för Elekta till 150 kronor från 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Elekta handlades kring kursen 128 kronor på tisdagsförmiddagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation till köp från tidigare behåll för casinooperatören Leovegas. Riktkursen ligger kvar på 49 kronor. Det framgår av en analys.

SEB Equities har återupptagit bevakningen av det danska smyckesbolaget Pandora och rekommenderar sälj. Det rapporterar Bloomberg. Parallellt har Carnegie höjt riktkursen till 360 kronor, från tidigare 335 kronor. Carnegie upprepar samtidigt sin riktkurs behåll.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Trelleborg till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 145 från 150 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 157:85 kronor på måndagen.

Pareto inleder bevakning av affiliatebolaget Raketech med en köprekommendation och riktkursen 37 kronor. Det framgår av en analys på tisdagen. Aktien stängde på 27:30 på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Kinnevik till 260 kronor från 280 kronor. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av Bloomberg. Kinnevik-aktien stängde på 220:80 kronor på måndagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 205 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 189:60 kronor på måndagen.

Goldman Sachs återupptar bevakning av Tele2 med rekommendationen köp. Det skriver Bloomberg News.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar 275 kronor. Det framgår av en analys. Atlas Copco A stängde strax under 250 kronor på måndagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sandvik till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 165 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 126:35 kronor i måndags.

RBC Capital Markets höjer riktkursen för Hexagon till 550 kronor från 530 kronor. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexagon stängde på 476:40 kronor på måndagen

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Oscar Properties till behåll från köp. Riktkursen sänks till 13:50 från 27 kronor.Det framgår av Bloomberg. Aktien i bostadsutvecklaren backade med 13 procent till 13:38 kronor på måndagen efter att bolaget vinstvarnat för det fjärde kvartalet på fredagskvällen.

Goldman Sachs sänker sin rekommendation för Lundin Mining till neutral från köp. Riktkursen sänks till 49 från 50 kronor. Det framgår av Bloomberg. Lundin Mining steg med 3,7 procent till 46:30 kronor på måndagen. 

RBC Capital Markets höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till outperform från sector perform. Riktkursen höjs till 330 från 240 kronor. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 297:80 kronor på måndagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -