Skattetrycket, köpläge och nya bostadsminor

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

SKATTETRYCK KVAR. En ny stor skattereform kommer även att innehålla skattehöjningar och syftet är inte att sänka skattrycket enligt finansminister Magdalena Andersson. En förändring av 3:12-reglerna kan bli aktuellt för att stärka fördelningsprofilen. (DI)

VALTURNÉ. Två eller tre kandidater till att ta över Liberalerna ska skickas ut på Sverigeturné i början av juni så att en ny ledare ska kunna vara klar till Almedalen. (DN)

KOPIERAD KAMPANJ. Inför EU-valet har LO kopierat brexitkampanjens budskap att "Ta tillbaka kontrollen", vilket är fullt medvetet.

TEKNISK STYRKA. Det kortsiktiga momentumet på Stockholmsbörsen är starkt enligt Investtech som tittat närmare på rapportbolagen. Den tekniska analysfirman ser köpläge i Eltel och säljläge i Oriflame. (DI)

KORTEN PÅ BORDET. Den Fjärde AP-fonden kräver nu större transparens i fastighetsutvecklaren Oscar Properties för att undvika nya "minor". (SvD)

OSÄKRA KUNDER. Diskussionen om säkerhetsproblem kring kinesiska Huawei skapar en osäkerhet hos Ericssons operatörskunder, uppger vd Börje Ekholm. (FT)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -