Fredagens alla nya aktierekar

Börs H&M och Betsson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

DNB Markets sänker riktkursen för Kinnevik till 260 kronor från 310 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Kinnevik handlas kring 214 kronor på fredagen.

Berenberg Bank är den senaste i raden av banker som sänker riktkursen för det tyska e-handelsbolaget Zalando, där Kinnevik har en stor andel.

Det framgår av en analys. Riktkursen sätts till 14 euro från 27 euro och rekommendationen sälj upprepas. Aktien stängde på 24 euro på torsdagen.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Powercell till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 55 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 88 kronor från 65 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev.

Pareto upprepar köp men sänker riktkursen för Jetpak till 57 kronor, från 63. Det framgår av en rapportkommentar.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för bilservicekedjan Mekonomen till 90 kronor från 115 kronor efter torsdagens bokslut. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Betsson till 87 kronor från 83 kronor efter fredagens delårsrapport. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av Bloomberg. Fredagens stängningskurs var 78:04 kronor.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Elekta till 150 kronor från 145 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 127:70 kronor på torsdagen och har gått upp med 21 procent sedan årsskiftet.

Berenberg Bank sänker riktkursen för H&M till 100 kronor från 110 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker riktkursen för Attendo till 73 kronor från 81 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Torsdagens stängningskurs för Attendo var 57 kronor. Aktien rasade 16,5 procent efter att bolaget i sin kvartalsrapport meddelat sänkt utdelning och gett beskedet att en kritiserad enhet i Finland fått sitt tillstånd indraget.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Attendo till 52 kronor från 70 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Attendo-aktien stängde på 57 kronor på torsdagen efter ett fall på 16,5 procent efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 750 kronor från 700 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg med nästan 7 procent till 642 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet. 

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Alfa Laval till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 220 från 245 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 199:20 kronor på torsdagen och den har backat 18 procent det senaste halvåret.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -