Glödheta transaktioner på listan

Heta Listan: Amerikanska Paypal lockar med hög tillväxt och en applikation snarlik svenska Swish. Aktien har också stigit till en ny rekordnivå. I övrigt levererar listan goda resultat.

Heta listans affärsförslag håller ångan uppe. Bra rapporter i Vitrolife och Mycronic har spätt på uppgångarna. Men Mips tappade istället 2,5 procent på torsdagens rapport.

Förra veckans kandidat Mongodb har kvalat in, nu rymmer listan sex positioner.

För att trygga vinsterna föreslås att stop loss-nivåerna flyttas upp ytterligare över hela linjen. De nya nivåerna syns i tabellen ovan.

Sedan årsskiftet har min tekniska analys av Stockholmsbörsen mest liknat sagan om pojken och vargen. Det är därför knappt så jag vågar skriva det igen – förr eller senare kommer en negativ reaktion på denna snabba uppgång. I väntat på en negativ rekyl ser jag till att hålla extra tajta stop loss-nivåer i affärsförslagen.

Nu direkt till veckans nya kandidat.

Paypal

Trigger: 94,45                          Stop loss: 89,00

Den amerikanska betalningsförmedlaren Paypal ökade sin aktiva användarbas med 15 procent i senaste kvartalet. Totalt hade bolaget 254 miljoner aktiva kunder vid årsskiftet. I snitt gör varje kontohavare 37 transaktioner årligen, enligt Motley Fool.

Målet är att få upp transaktionsintensiteten till 100 affärer per kund och år. Affärsmodellen är enkel. För varje transaktion tar Paypal en liten avgift och bolaget kommer därför att växa i takt med att nya användare ansluter sig och befintliga genomför fler transaktioner.

Den globala e-handeln värderas till 25 000 miljarder dollar och förväntas fortsätta växa. Så trots sin storlek har Paypal en enorm marknad att växa vidare i.

Paypal har samarbeten med de flesta stora kortbolagen. Socialmediasajten Facebook och jätteföretag som Walmart, Chevron, BP och Exxonmobil.

Bolaget lanserade under fjolåret en applikation som liknar den svenska succén Swish men med möjligheten att koppla applikationen till ett kreditkort. Appen heter Venmo och kontot kopplas till ett telefonnummer en e-mail eller ett sociala medier-konto för att kunna adressera betalningar.

Transaktionsvolymerna förväntas öka med mellan 20-16 procent årligen i Factset-prognosen som sträcker sig fram till 2021. Under samma period väntas en årlig vinstökning kring 20 procent.

Köp aktien om den stiger över 94,45 dollar. Sätt stop vid 89,00 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -